HVB Bank následuje konkurenci a sníží poplatky za tzv. europlatby

03.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. května (ČTK) - HVB Bank od 1. června 2006 sníží poplatky za tzv. europlatby, tedy za přeshraniční platební styk v rámci EU. Banka to oznámila ČTK. Poplatek u vyšlých europlateb bude 250 Kč a u došlých 200 Kč. Nyní HVB europlatby zpoplatňuje jako standardní zahraniční platby, jež činí minimálně 500 Kč u vyšlých plateb a 350 korun u došlých. Tyto poplatky ale mohou dosáhnout až více než 2000 korun.

Europlatby jsou již nyní u řady ostatních velkých bank zpoplatněny nižší sazbou než klasické zahraniční platby, shodli se odborníci oslovení ČTK.

Europlatby jsou přeshraniční platby v rámci EU v eurech do částky 50.000 eur. "Ke změnám jsme se rozhodli přistoupit vzhledem ke skutečnosti, že europlatby již dnes tvoří více než 50 procent veškerých zahraničních plateb, a předpokládáme, že se tento poměr bude i nadále zvyšovat," uvedla mluvčí HVB Bank Petra Kopecká.

Většina ostatních bank již nižší poplatky za europlatby než za ostatní zahraniční platební styk zavedené má, řekl analytik serveru Měšec.cz Petr Zámečník. Europlatby jsou na tuzemském bankovním trhu obvyklé a většina velkých bank je nabízí, doplnil Michal Ruml ze serveru Finance.cz.

HVB Bank je čtvrtou největší bankou v ČR. Je dceřinou společností rakouské Bank Austria Creditanstalt, která je členem UniCredit Group. Ta je silnou evropskou bankovní skupinou, která poskytuje své služby více než 28 milionům klientů prostřednictvím sítě 7000 poboček v 19 zemích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK