Akcie na burze dopoledne přidaly 1,2 procenta

04.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. května (ČTK) - Ceny akcií začaly na pražské burze po čtyři dny trvajícím sestupu až na letošní minimum růst. Ve čtvrtečním dopoledni přidal index trhu PX 1,17 procenta na 1490,9 bodu. Investoři nejvíce nakupovali cenné papíry společností Philip Morris, ČEZ a Český Telecom, vyplývalo z průběžných výsledků burzy.

Tabákový výrobce Philip Morris zpevnil v 11:30 o 3,1 procenta na 13.576 korun. Kupci začali akcie nakupovat poté, co se kurz Philip Morris po několikatýdenním propadu svezl až na nejnižší hodnotu od srpna 2003. Akcie elektrárenské skupiny ČEZ přidaly 2,5 procenta na 768,6 koruny. Bulharská vláda podepsala s ČEZ dohodu o prodeji tepelné elektrárny ve Varně za 346 milionů eur, v přepočtu téměř deset miliard korun. ČEZ již vlastní v Bulharsku tři rozvodné firmy.

Cena Českého Telecomu se zvýšila o 1,3 procenta na 498 korun. Společnost Erste Bank zvýšila ocenění akcií Telecomu na 608 korun a investorům doporučila akcie k nákupu. Erste v analýze označila za velmi zajímavý dividendový výnos z akcií Telecomu a připojila předpoklad, že Telecom bude ve výplatách dividend pokračovat i v dalších letech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK