CME prudce zvyšuje tržby i provozní zisk

04.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamilton (Bermudy) 4. května (ČTK) - Americká mediální společnost Central European Media Enterprises (CME) hospodařila v prvním čtvrtletí s provozním ziskem 16,2 milionu dolarů (asi 364 milionů Kč). To znamená výrazné zlepšení proti stejnému období loni, kdy měl podnik provozní ztrátu 2,3 milionu dolarů, píše se ve zprávě firmy.

Čisté tržby se zvýšily o 148 procent na 119,8 milionu dolarů, podnik má ale čistou ztrátu. Ta se dokonce prohloubila na 18,3 milionu z předchozích 7,9 milionu USD. O příčinách ztráty bude management odpoledne hovořit na tiskové konferenci s analytiky.

Konsolidované výsledky za první čtvrtletí zahrnují výsledky české televizní stanice Nova, a od 23. ledna tohoto roku i výsledky slovenské stanice Markíza. Její výsledky už se v hospodaření v prvním čtvrtletí loni objevily, ale nebyly konsolidované.

"Čtyři naše regionální trhy opět vykázaly prudký růst a tržby se na nich zvýšily o 36 procent. Zisk před úroky, daní a odpisy vzrostl o 87 procent," řekl k výsledkům výkonný ředitel CME Michael Garin. Akcie si před začátkem obchodování připsaly zisk kolem 1,3 procenta na 65,70 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK