Ceny akcií dnes v RM-Systému posílily o vysokých 2,2 procenta

04.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. května (ČTK) - Ceny tuzemských akcií dnes v RM-Systému vyrostly podle indexu PK 30 o 2,22 procenta, což byl nejsilnější denní růst za posledních téměř pět měsíců. Investorům se tak částečně snížily ztráty z předešlých výprodejů, které srazily trh až na nejnižší hodnoty letošního roku. Index uzavřel na hodnotě 2419,46 bodu. Výsledky dnes ČTK oznámil RM-Systém.

K tahounům patřily akcie tabákové společnosti Philip Morris, které po propadu na několikaleté minimum dnes vyskočily o 5,74 procenta na 14.231,5 koruny. Akcie největší firmy na trhu ČEZ zpevnily o 3,53 procenta na 777 korun. ČEZ podepsal privatizační smlouvu k černouhelné elektrárně v bulharské Varně, díky které navýší výkon elektrárenské skupiny o desetinu.

Kurz cenných papírů operátora Český Telecom posílil o 1,32 procenta na 497 korun. K růstu, který přišel po čtyřech sestupech za sebou, přispělo i přehodnocení od společnosti Erste Bank. Erste zvýšila ocenění akcií Telecomu na 608 korun a doporučila investorům nakupovat.

Celkové obchody s cennými papíry se zvýšily o zhruba půl milionu na takřka 9,7 milionu korun. O většinu se opět postaral ČEZ, aktivně se obchodovalo také s akciemi Unipetrolu a Telecomu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK