ČSA poskytují podle IATA nejlepší palubní služby v Evropě

14.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. května (ČTK) - ČSA poskytují ve svých letadlech v ekonomické třídě nejlepší palubní služby. Vyplývá to z průzkumu mezinárodní asociace leteckých společností IATA, který se uskutečnil mezi 12.000 cestujícími 11 klasických evropských dopravců od dubna do října 2005. Řekla to mluvčí ČSA Jitka Novotná. Podle informací ČTK skončil druhý Malév, následován Finnairem, Austrian Airlines a Lotem.

V kvalitě služeb v business třídě skončily ČSA třetí za Malévem a Austrian Airlines. Podle výzkumu je tak například kvalita služeb v business třídě ČSA lepší než u Aeroflotu, který skončil čtvrtý nebo u pátého Swissu. Cestující přitom hodnotili kvalitu podávaného občerstvení, přístup personálu, ale třeba také interiér letadel.

Pokud jde o kvalitu jídla a nápojů na palubě skončily ČSA jako první v business třídě i v ekonomické.

"Průzkum potvrdil, že k našim nejsilnějším stránkám patří kvalita občerstvení podávaného na palubě, ale také profesionalita a ochota našeho personálu," dodal k výsledkům porovnání IATA prezident ČSA Radomír Lašák. Právě úroveň palubních služeb odlišuje podle něho ČSA od některých tradičních přepravců a především nízkonákladových aerolinií.

Celkové hodnocení ČSA by se mohlo v dalších letech ještě zlepšit. Z hodnocení komfortu a interiéru letadel vyplynulo, že cestující jsou průměrně spokojeni s letadly Boeing, zatímco pohodlí nových letadel Airbus hodnotí nadprůměrně. Do flotily ČSA by přitom během letošního a příštích dvou let mělo přibýt celkem 12 nových letadel Airbus 319 a 320, což bude pro cestující na linkách ČSA znamenat zvýšený komfort v business i ekonomické třídě.

ČSA provozují padesát letadel. Loni přepravily rekordních 5,2 milionu cestujících.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK