Čtvrtletní výsledky Penzijního fondu České pojišťovny potvrzují jeho růst a výkonnost

18.05.2006 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP), který je největším v České republice, dosáhl za první tři měsíce letošního roku čistého zisku ve výši 286 milionů Kč.

 V porovnání s loňským rokem je to v průměru o 18 % více. Růst a výkonnost fondu dokládá dynamické zvyšování objemu aktiv a tempo vytváření zisku.
Oblibu penzijního připojištění od PFČP potvrzuje také přírůstek počtu klientů ve výši téměř 30 tisíc jenom za první tři měsíce letošního roku. V porovnání se stejným obdobím roku 2005 se rychlost přírůstku nových klientů zvýšila o 11 procent. Ke konci března 2006 tak celkový počet klientů dosáhl téměř 900 tisíc. „Lidé zřejmě již nehodlají čekat na stále odkládaný start důchodové reformy. To je podle našich analýz hlavní příčina trvale vysokého zájmu o penzijní připojištění,“ komentuje důvody vysokého nárůstu klientů Tomáš Matoušek, výkonný ředitel PFČP.
I firmy stále častěji volí penzijní připojištění jako jeden z benefitů pro své zaměstnance. Více než 205 tisíc klientů dostává na účet u PFČP příspěvek od své firmy v průměrné výši 408 Kč.
Se zvyšujícím se počtem klientů souvisí i nárůst celkového objemu aktiv. K 31. březnu 2006 naspořili klienti PFČP celkem 28 miliard Kč. „Rostoucí objem aktiv nám umožňuje účinnější  diverzifikaci investic s adekvátní výší výnosů. Za loňský rok jsme připsali klientům roční zhodnocení ve výši 3,8 %,“ doplňuje Tomáš Matoušek.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy