Koruna dnes k euru oproti závěru minulého týdne mírně oslabila

22.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. května (ČTK) - Koruna dnes dopoledne vůči euru mírně oslabila z pátečních 28,28 Kč/EUR na 28,30 koruny za euro, proti americkému dolaru naopak posílila na 22,18 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Koruna se podobně jako zbytek regionu posunula níž a nyní se obchoduje relativně v klidu bez dalších impulzů," uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. Ani zveřejněné výsledky o maloobchodních tržbách nemají podle Vlka na obchodování vliv. "Důležité zprávy z domova pravděpodobně nepřijdou ani v dalších dnech," domnívá se Vlk.

Optimistická nálada na devizových trzích ve střední Evropě by podle analytičky Next Finance Markéty Šichtařové mohla v příštích dnech vést k posilovaní koruny až k hranici 28,00 Kč/EUR. "Tuto úroveň však při této vlně posilování kurz ještě nepřekoná, kromě jiného proto, že centrální banka by již brzy mohla začít vyjadřovat nespokojenost s příliš silným kurzem," uvedla Šichtařová.

Dolar dnes k euru spíše oslaboval a dopoledne se obchodoval za 1,2757 USD/EUR. Podle Vlka zůstává v krátkém výhledu dolar v širším pásmu bez jasného směru. "Tento týden mohou mít dopad na kurz zprávy z amerického trhu nemovitostí i evropská čísla. V delším období ale vidíme jako pravděpodobný další ústup dolaru," doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK