J&T Bance vzrostl zisk o 66 procent na 107 milionů Kč

22.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. května (ČTK) - J&T Bance vzrostl v prvním čtvrtletí zisk před zdaněním o 66 procent na 107 milionů korun. Bilance banky do konce března stoupla meziročně o 59 procent na 19,2 miliardy Kč. Za hospodářskými výsledky stojí posílení kapitálu banky a získání nových klientů, informoval ČTK mluvčí banky Petr Málek.

Objem klientských vkladů se v prvních třech měsících zvýšil o 54 procent na 15,1 miliardy Kč, z nichž 90 procent tvořily termínované vklady. Objem poskytnutých úvěrů meziročně vzrostl o více než čtyři miliardy Kč na 12,5 miliardy korun. Úměrně nárůstu objemu úvěrových obchodů stouply také úrokové výnosy, které se ve srovnání s loňským rokem zvýšily o 54 procent na 214 milionů Kč.

Banka v průběhu prvního čtvrtletí postupně omezila přímé zaměření na akciové trhy. "Jde o strategické rozhodnutí s cílem omezit vliv kapitálových trhů na bankovní výsledky," upozornil Málek. Objem akcií k obchodování v bilanci banky klesl meziročně o polovinu na 114 milionů Kč. V této souvislosti klesl meziročně také zisk z cenných papírů na 8,7 milionů proti 35 milionům korun v prvním čtvrtletí roku 2005.

Pokles výnosů z cenných papírů do značné míry kompenzoval nárůst výnosů z poplatků za obchodování s cennými papíry. Ty vzrostly o 17,6 milionů Kč na více než 22 milionů korun.

J&T Banka je součástí finanční skupiny J&T. Zaměřuje se zejména na aktivity v oblastech korporátních investic, realit, soukromého bankovnictví či obchodování a zajišťování servisních služeb na veřejných trzích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK