HVB Bank je již třetím rokem generálním partnerem veletrhu současného umění ART PRAGUE

23.05.2006 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


HVB Bank vnímá podporu umění jako nedílnou součást firemní kultury a dlouhodobě sponzoruje významné kulturní projekty. 

 

Dnes bude slavností vernisáží ve výstavní síni Mánes zahájen již pátý veletrh současného umění ART PRAGUE. Letos se poprvé koná pod záštitou primátora hl. m. Prahy Pavla Béma, který rovněž veletrh osobně zahájí. Veletrh se bude konat ve dnech 22. – 28. května.

„Letošní, právě startující projekt Art Prague, dává návštěvníkům šanci vidět vedle sebe rozličné autory současného umění v nezvyklé šíři a pestrosti, jaké se dostává jen starým mistrům dávné historie. Pomáháme tak současným umělcům vstoupit do centra pozornosti sponzorů, médií, ale i potenciálních kupců a dostat jejich díla na světlo dříve, než za sto let,“ řekl David Grund, předseda představenstva a generální ředitel HVB Bank Czech Republic.

Téměř čtyřicet soukromých galerií nabídne návštěvníkům nejlepší ze své dramaturgie. Veletrh se koná na třech místech v centru Prahy: Vedle hlavního stanu – výstavní síně Mánes, to jsou Galerie Václava Špály na Národní třídě a Nová síň ve Voršilské ulici. Návštěvník veletrhu tak má možnost projít s jednou vstupenkou v krátkém časovém úseku 4000 m2 zaplněné uměním.
Na výběr jsou originální díla téměř všech výtvarných oborů - malba, kresba, grafika, sochy, fotografie, umělecké sklo, instalace, projekty v plenéru aj. Kvalita expozic jednotlivých galerií rok od roku stoupá, jejich program je čitelně vyprofilovaný, a návštěvník si tak může snadno vybrat styl, který je mu nejbližší.

První čtyři ročníky veletrhu současného umění ART PRAGUE úspěšně založily tradici veletrhů současného umění v Praze a ART PRAGUE se zařadil do kalendáře evropských veletrhů umění.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy