Koruna dnes posílila k euru na 28,22 Kč/EUR

23.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. května (ČTK) - Česká měna během dne posílila k euru a odpoledne stála na 28,22 korun za euro. Zpevnila i vůči dolaru na 21,99 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Ke zlepšení nálady na region přispěla i zpráva OECD. V případě české ekonomiky OECD zvýšila odhad růstu HDP a uvedla, že rostoucí spotřeba domácností a související inflační tlaky započnou fázi zvyšování sazeb ve třetím čtvrtletí roku," uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. Zatímco v pondělí a během dnešního dopoledne podle něj region znejistily výprodeje na akciových burzách, žádná ze středoevropských měn výrazné ztráty neutrpěla. "Zlotý, forint i obě koruny dnes posilují. Česká koruna se dostává vůči euru dokonce na 28,20 Kč/EUR," poznamenal Vlk.

Dolar dnes nepatrně zpevnil k euru na 1,2831 USD/EUR. "Dolar sice dnes mírně získává vůči euru, ale koruna proti euru posiluje výrazněji," uvedl Vlk. Podle Vlka dnes nepřišly žádné důležité zprávy pro kurz dolaru k euru a dolar se dál vzpamatovává z předchozího poklesu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK