TRW-DAS vytvoří 53 míst v novém vývojovém centru za 108 mil. Kč

24.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dačice (Jindřichohradecko) 24. května (ČTK) - Celkem 53 nových pracovních míst vytvoří do konce roku 2008 dačický strojírenský podnik TRW-DAS. Firma loni v říjnu zahájila stavbu technologického centra za 108 milionů korun. Chystá se se zde vyvíjet nové komponenty pro řízení automobilů. Součástí objektu bude i testovací centrum, v němž se nově vyvíjené součástky budou prověřovat, píšou dnešní jihočeské Deníky Bohemia.

TRW-DAS se vybudováním centra zařadil mezi nejúspěšnější investory loňského roku. Podnik získal druhé místo v soutěži Investor roku 2005, vyhlašované agenturou CzechInvest a Sdružením pro zahraniční investice AFI, a to v kategorii Investice s největším inovačním potenciálem. Firma z celkové částky 108 milionů vydá 13 milionů korun na školení pracovníků a vytvoří 22 nových míst pro vysokoškoláky.

TRW - DAS, který je součástí světového koncernu TRW, vyrábí motorové ventily, klouby, díly řízení či podvozkové díly pro přední automobilky. Vznikl v roce 1993 privatizací z Dačických strojíren. Zaměstnává více než 800 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK