Volný chystá na konci léta internetové volání z mobilu

24.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. května (ČTK) - Tuzemská telekomunikační firma Volný chystá do konce léta zavést možnost levnějšího internetového volání z mobilního telefonu. V současnosti firma službu testuje s výrobcem telefonů Nokia, uvedl na dnešním setkání s novináři produktový ředitel Robert Fridrich.

Službu pod názvem TelefoNet již společnost od loňska nabízí pro volání z pevných sítí. Pro mobilní volání chce využít telefony Nokia E60 a E61, které umožňují připojení k internetu prostřednictvím bezdrátových sítí Wi-Fi. Vedle toho může telefonovat i přes běžnou mobilní síť GSM. "Volný TelefoNet s mobilními telefony Nokia E bude představovat první skutečné duální řešení mobilních služeb a volání přes internet v ČR," uvedl generální ředitel Clemens Wohlmuth.

Podle Fridricha umožní volání přes internet výrazně snížit například náklady při volání ze zahraničí, kde si operátoři v rámci roamingu často účtují vysoké ceny. Zákazník si může vybrat, zda chce volat za měsíční paušál od 475 korun bez hovorného, nebo bez paušálu za 58 respektive 94 haléřů za minutu mimo špičku a ve špičce do pevných sítí.

Volný vznikl přejmenováním společnosti Czech On Line. Firma, která nabízí internetové, hlasové i datové služby, loni zvýšila tržby o sedm procent na 683 milionů korun. Na českém trhu působí od roku 1995 a jejím 100procentním vlastníkem je Telekom Austria.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK