Koruna dnes k euru stagnovala, k dolaru oslabila na 22,11 Kč/USD

24.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. května (ČTK) - Česká měna prožila klidný den a odpoledne se k euru obchodovala za 28,23 Kč/EUR. Mírné oslabení na 22,11 Kč/USD zaznamenala vůči dolaru. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Ačkoli burza opět klesala, koruna na to nereagovala," uvedl analytik Next Finance Vladimír Pikora. Zahraniční investoři podle Pikory v Česku i nadále zůstávají a čekají na nové příležitosti. "Objevily se totiž spekulace, že se do ČR chystá zamířit další asijská automobilka," upřesnil Pikora. Mladá fronta Dnes uvedla, že Česká republika je mezi pěti kandidáty na investici japonské automobilky Daihatsu. Koruna má podle Pikory šanci k dalšímu posílení až k 28,10 Kč/EUR.

Ve čtvrtek bude kurz čekat na výsledky zasedání bankovní rady ČNB. "Vzhledem k silné koruně je ovšem krajně nepravděpodobné, že by ČNB zvýšila úrokové sazby," uvedl Pikora.

Americký dolar dnes k euru oslaboval a odpoledne se obchodoval za 1,2891 USD/EUR. Důvodem slábnutí dolaru bylo podle Pikory zveřejnění německého indexu podnikatelské nálady Ifo, který byl lepší, než trh očekával.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK