Ministerstvo podpoří mezinárodní spolupráci

25.05.2006 | , MMR
Tiskové zprávy


Více než 8,6 milionů korun přispěje Česká republika zahraničním organizacím, které se zabývají problematikou obnovy a rozvoje měst, venkova a regionů. Tento návrh ministra pro místní rozvoj Radko Martínka schválila vláda.

Nejvyšší finanční částku v hodnotě téměř 4 milionů korun odvede na základě mezinárodních dohod ministerstvo ze svého rozpočtu do iniciativy Evropského společenství INTERREG IIIC a programů ESPON a INTERACT. Ty umožňují čerpání peněz z Evropského fondu regionálního rozvoje na různé projekty. 

Další členské příspěvky budou například směrovány do Evropské pracovní společnosti pro rozvoj venkova a obnovu vesnice a Evropské společnosti pro zahradní a krajinářskou tvorbu. Těmto mezinárodním organizacím budou poskytnuty příspěvky na jimi organizované soutěže. Evropská pracovní společnost pro rozvoj a obnovu vesnice pravidelně pořádá Evropskou soutěž obnovy vesnice a Evropská společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu soutěž v péči o zeleň měst a obcí „Entele Florale“, kam postupuje vítězná obec z národní soutěže Vesnice roku.

Podpora činnosti mezinárodních organizací nám umožňuje partnerskou spolupráci a výměnu zkušeností jak v oblasti rozvoje cestovního ruchu, tak i v oblasti lokálního a regionálního rozvoje,“ řekl předkladatel materiálu, ministr Radko Martínek.
 
Finanční spoluúčast České republiky na mezinárodní spolupráci bude tedy i nadále pokračovat například v Mezinárodní federaci pro bydlení a plánování, ve Výboru pro lidská sídla Evropské hospodářské komise OSN v Ženevě, ve Výboru pro cestovní ruch OECD, v Akčním programu v rámci OECD pro místní rozvoj a zaměstnanost, v Asociaci profesionálů působících na trhu mezinárodní kongresové turistiky, která je největší a nejvýznamnější mezinárodní organizací v této oblasti, a v řadě dalších organizacích.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy