UNIQA pojišťovna připravila ke Dni dětí nový produkt MOTÝLEK

31.05.2006 | , UNIQA pojišťovna, a.s.
Tiskové zprávy


Každý rodič chce pro své dítě jen to nejlepší. K tomu patří i snaha vybavit potomky do života přiměřenou finanční částkou, která mu může pomoci na startu do dospělosti.  

UNIQA pojišťovna, která nabízí všechny druhy životního pojištění, zahájila u příležitosti Mezinárodního dne dětí prodej produktů pro tuto cílovou skupinu – děti ve věku 0-18 let a jejich rodiče nebo prarodiče. Nový produkt s názvem MOTÝLEK je životním pojištěním
s výhodnou složkou spoření. Unikátní je MOTÝLEK možností volby mezi kapitalovým nebo investičním pojištěním v rámci jediného produktu. Pojistník si může stanovit, zda bude střádat peníze klasickým způsobem, kdy s prostředky rezervy hospodaří pojišťovna při garantovaném zhodnocení, anebo zda chce mít hlavní slovo při volbě investiční strategie a rozhodnout, jak bude rezerva investována. UNIQA nabízí zájemcům tři investiční programy, které se liší svou strategií, charakterizovanou poměrem mezi pravděpodobnou výší výnosu a pravděpodobností, s níž lze tohoto výnosu dosáhnout. Investiční strategii lze během trvání pojištění kdykoli změnit.

Současně lze dítě připojistit pro případ úrazu s volitelnou výší pojistných částek (včetně odškodnění až 200 korun denně během léčení následku úrazu), bezplatně UNIQA garantuje pojištění kosmetických operací nezbytných v důsledku úrazu pojištěného dítěte. V případě úmrtí osoby, která ve prospěch dítěte platí pojistné, přebírá další úhrady pojistného za spořící složku do konce pojistné doby UNIQA pojišťovna.

Životní program MOTÝLEK může trvat až do 26 let věku potomka, pojistné lze hradit běžným způsobem (ročně, pololetně, čtvrtletně nebo měsíčně) i jednorázově. Lze vkládat i jednorázové mimořádné pojistné. Je-li pojištěnému 15 let a více, může si už pojistné hradit sám. Pojistné plnění po dosažení výstupního věku potomka se vyplácí buď jednorázově nebo v pravidelných měsíčních částkách ve formě jakéhosi stipendia.


O společnosti UNIQA

UNIQA pojišťovna vyvíjí své aktivity na českém pojistném trhu již třináct let. Jako univerzální pojišťovna nabízí kromě zemědělských druhů kompletní paletu pojistných produktů pro občany i korporátní klienty. Podle objemu pojistného figuruje na osmém místě v žebříčku pojišťoven. Opakovaně jí byl potvrzen prestižní rating BBBpi, jeden z nejvyšších dosažených na českém pojistném trhu.
UNIQA pojišťovna je součástí nejsilnější rakouské skupiny UNIQA Group s podílem okolo 23% na rakouském pojistném trhu. UNIQA se v souladu se svým strategickým záměrem stát se nejsilnějším rakouským pojistitelem v regionu širší střední a východní Evropy etablovala již na trzích 16 zemí: v Rakousku, ČR, Chorvatsku, Itálii, Lichtenštejnsku, Maďarsku, Německu, Polsku, na Slovensku, ve Švýcarsku, Slovinsku, Bosně a Hercegovině, Rumunsku, Bulharsku, Srbsku a na Ukrajině.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy