ČSOB převzala Zemský penzijní fond (ZPF)

08.06.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB dokončila včera akvizici 100% akcií Zemského penzijního fondu

Smlouva o akvizici ZPF byla mezi ČSOB a dosavadními akcionáři fondu, tedy Mosteckou uhelnou (88,53%), Kooperativou pojišťovnou (8,64%) Odborovým svazem pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu (1,79%), Sdružením odborových organizací Mostecké uhelné společnosti (0,89%) a Krnovskými opravnami a strojírnami (0,15%), uzavřena již 10. dubna 2006. Zemský penzijní fond patří dlouhodobě mezi penzijní fondy s vysokým zhodnocením. Nyní má více než 14 tisíc klientů a objem klientských aktiv fondu dosahuje
510 mil. korun.

Díky této akvizici zvýšily penzijní fondy ČSOB počet účastníků s příspěvkem zaměstnavatele.  Měřeno počtem účastníků penzijního připojištění  je ČSOB dnes čtvrtým největším poskytovatelem penzijního připojištění v ČR. Celkový objem klientských aktiv penzijních fondů ČSOB přesáhl 13,5 mld. korun.

Penzijní fondy ČSOB letos znovu potvrdily vysokou výkonnost z předchozích let. ČSOB Penzijní fond Progres připsal  klientům za rok 2005 zhodnocení ve výši 5 %, které je podle dosud zveřejněných výsledků  opět nejvyšší na trhu. ČSOB PF Progres dosáhl vůbec nejvyššího zhodnocení na českém trhu již v roce 2003 a 2004.  Díky svým výsledkům se Progres stal nejlepším penzijním fondem roku a získal ocenění Zlatá koruna 2006. Průměrné zhodnocení vložených prostředků dosažené ČSOB Penzijním fondem Stabilita činilo 4% za rok 2005.
Změna majoritního akcionáře Zemského penzijního fondu se týká pouze jeho vlastnické struktury. Klientům ZPF přinese dokončená akvizice výhody ze začlenění do velké bankovní skupiny.  Zaměstnanci Skupiny Czech Coal budou i nadále dostávat příspěvek zaměstnavatele na penzijní připojištění v nezměněné výši.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy