„MasterCard Firemní bankou roku 2006“ se stala Komerční banka

15.06.2006 | , Mastercard
Tiskové zprávy


O držiteli ocenění MasterCard Firemní banka roku 2006 rozhodly hlasy finančních ředitelů nejvýznamnějších firem v České republice. Vítězem letošního ročníku se stala Komerční banka.

Na základě hlasování více než 150 finančních ředitelů nejvýznamnějších firem sdružených v CZECH TOP 100 bylo včera uděleno prestižní ocenění MasterCard Firemní banka roku 2006. Jméno vítězné banky, kterou se stala Komerční banka, bylo vyhlášeno 15. června během slavnostního večera v Obecním domě v Praze v rámci vyhlášení žebříčku nejúspěšnějších firem České republiky CZECH TOP 100. Slavnostního večera se zúčastní více než 400 hostů z řad významných osobností českého businessu a top managementu nejvýznamnějších firem. Na druhém místě skončila ČSOB a na třetím pak Česká spořitelna.

„Titul MasterCard Firemní banka roku 2006, který získala Komerční banka,  je o to cennější a důležitější, že se jedná o ocenění ze strany finančních ředitelů nejvýznamnějších firem České republiky, tedy ze strany firemních bankovních klientů,“ řekl Ján Čarný, generální ředitel společnosti MasterCard Europe pro Českou republiku, Slovensko a Polsko.

MasterCard Firemní banka roku je oceněním, které mapuje bankovní služby poskytované podnikatelským subjektům a klade si za cíl stát se užitečným kompasem kvality bankovních služeb pro firemní klientelu v České republice. Společnosti MasterCard a CZECH TOP 100 tak chtějí zdůraznit fakt, že kvalitní bankovní služby jsou v každé zemi jednou ze základních podmínek pro úspěšný rozvoj podnikatelského prostředí.

Finanční ředitelé nejvýznamnějších firem v České republice, kteří tvořili porotu letošního ročníku, hodnotili banky podle toho, jak vycházejí vstříc svými produkty a službami potřebám podnikatelských subjektů na území ČR.
Při hodnocení bankovních služeb finanční ředitelé vycházeli z konkrétních zkušeností z oblastí, jakými jsou:

• kvalita jednotlivých produktů poskytovaných bankami
• inovace a vzájemná kompatibilita bankovních produktů
• kvalita a spolehlivost poskytovaných služeb
• vstřícnost bank při vyřizování klientských požadavků

Společnost MasterCard Europe je již druhým rokem partnerem prestižního sdružení CZECH TOP 100. Sdružení CZECH TOP 100 pravidelně pořádá žebříček nejúspěšnějších firem České republiky. V rámci tohoto žebříčku se již podruhé hlasovalo také o ocenění MasterCard Firemní banka roku.

„Společnost MasterCard si uvědomuje, že firemní klientela představuje pro finanční instituce velmi důležitý segment. Oceněním MasterCard Firemní banka roku, chceme nabídnout firmám důvěryhodné měřítko pro výběr banky, jež nejlépe rozumí jejich potřebám,“ dodal Ján Čarný.

V loňském roce byl uspořádán první ročník tohoto ocenění, tedy „MasterCard Firemní banka roku 2005“. Tato kategorie se velmi rychle setkala s velkým zájmem jak hlasujících finančních ředitelů, tak i bank, které se zaměřují na firemní klientelu. MasterCard Firemní bankou roku 2005 se stala ČSOB.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy