CAC LEASING FINANCUJE VÝSTAVBU NOVÉHO AREÁLU GASTRO VESTEC

15.06.2006 | , CAC Leasing
Tiskové zprávy


Položením základního kamene byl zahájen projekt výstavby Gastro centra ve Vestci u Prahy

• Nový projekt leasingu nemovitostí má hodnotu 72 miliónů Kč.
• Dosavadní vývoj v letošním roce potvrzuje vzrůstající podíl leasingu nemovitostí. Loňský růst dosáhl 6,6 %.
• Většímu rozvoji leasingu nemovitostí v České republice stále brání legislativní bariéry.  Na rozvinutých evropských trzích tvoří leasing nemovitostí zhruba pětinu všech leasingových obchodů.

Projekt výstavby skladových prostor včetně chlazeného skladu a kanceláří počítá s investicí téměř 72 miliónů korun. Realizaci pro budoucího leasingového nájemce, firmu FANY Gastroservis, financuje leasingem společnost CAC LEASING.

Na pozemku o rozloze 10.362 m2 během pěti měsíců vyrostou skladová hala a kanceláře pro českou potravinářskou firmu FANY Gastroservis, která zásobuje potravinami restaurační zařízení. Developerem stavby je společnost T.Land. „V případě leasingu nemovitostí je společnost CAC LEASING nejen financující společností, ale rovněž se významnou měrou podílí na řízení výstavby a úspěšné realizaci celého projektu“ přibližuje detaily leasingu nemovitostí Friedrich Trumminger, ředitel divize movitostí a nemovitostí CAC LEASING.

V sousedství zahajované stavby se právě dokončuje skladové a prodejní centrum Raab Karcher Staviva v hodnotě zhruba 50 miliónů korun. Rovněž tento projekt financuje společnost CAC LEASING a developerem je i v tomto případě česká společnost T.Land.

Leasing nemovitostí si v České republice pouze pomalu buduje své místo mezi finančními nástroji. Na rozvinutých evropských trzích jeho podíl tvoří zhruba pětinu všech uzavřených leasingových obchodů. V ČR byl tento podíl vloni pouze 12 procent. „Leasing nemovitostí stále bojuje s významnými legislativními překážkami, které brání jeho většímu rozvoji,“ dodává F. Trumminger. Příklad ze Slovenska dokazuje, že odstranění legislativních bariér napomůže rozhýbání trhu. Zrušení zákona o převodu a přechodu nemovitostí tam přineslo odstranění problému s dvojím zdaněním nemovitostí touto daní. Také možnost zrychleného odepisování přináší leasingovým nájemcům na Slovensku značné úspory. Po těchto změnách vzrostl vloni slovenský trh leasingu nemovitostí o 77 %.

 

 

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy