Česká měna dopoledne v poklidu stála na 28,52 koruny za euro

20.06.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. června (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne při nevýrazném obchodování v poklidu stála v těsné blízkosti pondělního závěru. Před 10:30 se obchodovala kolem úrovně 28,52 koruny za euro, což představovalo posílení zhruba o dva haléře. Podobná situace byla i na eurodolarovém trhu, a koruna proto byla u hodnoty 22,68 Kč/USD. ČTK to řekl obchodník Komerční banky Luboš Kolařík.

"Klidný je dnes celý region, ani v Polsku či Maďarsku se nic významného neděje. Trh ani nečeká nějaká důležitá makroekonomická čísla, na která by mohl reagovat," řekl.

O českou měnu je podle hlavního ekonoma firmy Next Finance Vladimíra Pikory stále velký zájem a mnoho investorů využívá atraktivních hodnot kolem 28,5 Kč/EUR k zajištění proti dlouhodobému posilování koruny. "Pokud nepřijdou z okolních trhů další velmi nepříznivé zprávy, neočekáváme, že by koruna mohla oslabit za úroveň 28,6 Kč/EUR," předpovídal Pikora v ranním výhledu.

Jen mírný pohyb byl na měnovém trhu i v pondělí, kdy celková výchylka činila asi sedm haléřů. Na rozdíl ode dneška ovšem byly na trhu velké obchodní objemy. Pondělní den zakončila koruna zhruba na hodnotách 28,54 Kč za euro a 22,74 Kč/USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK