Rybníček se vzdal funkce šéfa STV, bude řídit českou Febio TV

21.06.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 21. června (ČTK) - Generální ředitel Slovenské televize (STV) Richard Rybníček se na dnešním jednání Rady STV vzdal funkce šéfa slovenské veřejnoprávní televize a od 10. července bude generálním ředitelem nové české televize Febio TV. ČTK to dnes potvrdil majitel vznikající digitální televize Fero Fenič.

"Neobjevil jsem na trhu ve střední Evropě nikoho vhodnějšího a chtěl jsem přijít na český trh s novým pohledem," řekl Fenič. Rybníčka si vybral z více důvodů, kromě jiného i pro jeho bohaté zkušenosti v mediální oblasti. Rybníček před působením ve veřejnoprávní televizi stál také v čele komerční TV Joj. Podle Feniče není vyloučené, že si Rybníček s sebou do Prahy přivede i některé současné spolupracovníky.

Šestatřicetiletý Rybníček dnes oznámil svůj odchod po tříapůlročním řízení STV. Do čela STV nastoupil na začátku roku 2003, funkční období mu má skončit na začátku příštího roku. V televizi zřídil krizový management, který se v STV podepsal pod mnoho změn - propuštění více než poloviny z 2000 zaměstnanců, omezení výroby, částečné vystěhování z výškové budovy v Mlýnské dolině, či změny v hospodaření. Podle analytiků se mu podařilo veřejnoprávní instituci ozdravit a finančně posilnit.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK