Winterthur PF uspěl v soutěži CZECH TOP 100 jako nejefektivnější finanční společnost

23.06.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Winterthur penzijní fond uspěl v letošním ročníku ankety Czech TOP 100.

Umístil se jednak na prvním místě ve srovnání zisku na pracovníka v kategorii finančních institucí, jednak obsadil druhé místo v žebříčku penzijních fondů.

V žebříčku finančních institucí seřazených dle zisku na pracovníka obsadil Winterthur penzijní fond první místo, když jako jediný překonal hranici 12 milionů Kč ročního zisku na pracovníka (12,043 milionu Kč). V loňském roce vykázal Winterthur penzijní fond zisk na pracovníka ve výši 10,657 milionu Kč.

„Jsem velmi rád, že nás CZECH TOP 100 ocenila nejen co do velikosti, ale především co do efektivity. Při správě velkých objemů aktiv nám totiž stačí k vynikajícím výsledkům menší počet odborníků s dostatečným technickým a znalostním zázemím,“ řekl Petr Žaluda, generální ředitel Winterthur pro ČR a SR.

V kategorii penzijních fondů, kde byly rozhodujícím kritériem spravované příspěvky za rok 2005, se Winterthur umístil na druhém místě s příspěvky ve výši 5,6 miliardy Kč. Winterthur penzijní fond je podle aktiv pod správou největším českým penzijním fondem (k 31. prosinci 2005 spravoval aktiva v hodnotě převyšující 26,3 miliardy korun).

Sdružení CZECH TOP 100 vzniklo v roce 1994 s hlavním cílem pravidelně sestavovat a zveřejňovat seznam nejvýznamnějších společností v České republice a na základě porovnávání vybraných ekonomických ukazatelů je seřadit do uceleného žebříčku. Hlavní žebříček nejvýznamnějších firem doplňují žebříčky 100 obdivovaných firem ČR, TOP 100 ICT firem, žebříček nejlepších výročních zpráv a ve spolupráci s Fórem dárců také žebříček TOP Firemní Filantrop.

Kromě žebříčkových projektů připravuje Sdružení rovněž další akce – např. regionální setkání CZECH TOP 100 REGION a vydává čtvrtletník CZECH BUSINESS FORUM. Aktivity Sdružení CZECH TOP 100 doplňují také sportovní, kulturní a jiné akce, zaměřené na podporu neformální komunikace mezi manažery.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy