Zajištěné fondy ČSOB si připsaly další více než jednu miliardu korun

12.07.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Ani mírný pokles kapitálových trhů v posledních měsících nesnížil vlnu zájmu investorů o vstup do zajištěných fondů ČSOB.

Do tří zajištěných fondů, jejichž úpis skončil minulý týden, vložili zájemci přes 1,1 miliardy korun. Největší objem finančních prostředků, více než 616 milionů korun, dokázal shromáždit ČSOB Krátkodobého růstu 2.

„Myslím si, že fond ČSOB Krátkodobého růstu 2 více než důstojně navázal na svého předchůdce Krátkodobého růstu 1, který se stal největším zajištěným fondem ve střední Evropě,“ uvedl Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. Podle něj současné období přeje zajištěným fondům, jelikož díky jejich investiční struktuře mnohem lépe odolávají poklesu akciových trhů. „Nám se navíc vyplatilo, že nemáme investice ve fondech oproti konkurenci tolik vázané na české akcie, které postihl větší pokles než zahraniční trhy,“ dodal Barta. Podle informací ČSOB se i nadále zajištěným fondům daří a v polovině roku jejich celkový objem na trhu dosáhl částky 30 miliard korun, přičemž podíl samotné ČSOB setrvává na úrovni kolem 63 až 65 procent.

ČSOB dále pokračuje ve své snaze umožnit investorům výběr z několika zajištěných fondů. Pro současné období připravila nabídku dvou zajištěných fondů a možnost spojit investici s pojištěním v rámci produktu Maximal Invest - ČSOB Globálního růstu +3. Novinkou je především ČSOB Středoevropských šampiónů 1, který má velký potenciál růstu a jehož splatnost bude v roce 2012. Jde o fond, který přednostně investuje do akcií firem, které jsou aktivní na středoevropských trzích s vyšším potenciálem zisků. To dokazuje také o 2,5 % rychlejší růst cen akcií „středoevropských šampiónů“ proti světovému průměru. V nabídce je také fond se čtyřletou splatností ČSOB Krátkodobého růstu 3, jenž nabízí nejen vysokou možnost zhodnocení, ale také zajištěný minimální roční jednoprocentní výnos. Úpisy nových fondů budou trvat do 18. srpna.

ČSOB Středoevropských šampiónů 1, ČSOB Krátkodobého růstu 3 a také Maximal Invest - ČSOB Globálního růstu +3 jsou součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fondy spravované finanční skupinou ČSOB/KBC byly založeny v Lucembursku a podléhají dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Činnost na území ČR se provádí na základě tzv. evropského pasu. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách 150 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1 630 miliard CZK.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy