CYRRUS za poslední rok trojnásobně zvýšil objem obchodů s investičními certifikáty

19.07.2006 | , Cyrrus
Tiskové zprávy


V prvním pololetí roku 2006 zobchodovala makléřská společnost CYRRUS, a. s., investiční certifikáty v hodnotě 42 miliónů EUR.

To v porovnání s předchozím rokem, kdy objem obchodů s  certifikáty činil 14 miliónů EUR, znamená nárůst o 200 %.  Kromě obchodů s certifikáty rostly v prvním pololetí letošního roku rovněž obchody s českými akciemi, které byly zobchodovány za 75 miliard korun.

„Zájem investorů o obchodování s investičními certifikáty neustále roste. Svědčí o tom i fakt, že se letošní obchody s tímto druhem cenného papíru vyšplhaly až k trojnásobné hodnotě,“  říká Jiří Loubal, ředitel společnosti CYRRUS, a. s.

V prvním pololetí letošního roku zobchodoval CYRRUS v systému SPAD pražské burzy české akcie v celkové hodnotě 75 mld. Kč. To v porovnání se stejným obdobím předchozího roku, kdy objem obchodů s akciemi představoval 44 mld. Kč, znamená nárůst o více jak 74 %. Do celkového objemu obchodů společnost započítává burzovní obchody i REPO operace.

„Vysoké objemy obchodů ovlivní pozitivně letošní hospodářský výsledek společnosti,“ poznamenává Jiří Loubal.

Na konci května letošního roku realizovala největší mimopražská makléřská společnost CYRRUS privátní úpis investičního certifikátu PX CYRRUS, který pro ni emitovala rakouská banka Raiffaisen Centrobank. Prostřednictvím certifikátu si investor může zakoupit všechny akcie obchodované na pražské burze ve SPAD v jednom balíku, přičemž výše počáteční investice není na rozdíl od SPADu omezena žádnou spodní hranicí. Certifikát přesně kopíruje podkladový index PX v poměru 1:1.
Obchody s certifikátem PX CYRRUS probíhají na burze EUWAX v německém Stuttgartu, což je největší evropská burza na obchodování s certifikáty. Kurz PX CYRRUS certifikátu je vždy určován v době a ve dnech otevíracích hodin pražské burzy.

Počet zaměstnanců ve společnosti CYRRUS se meziročně zvýšil téměř o třetinu, ze 49 na současných 71; počet licencovaných makléřů vzrostl z loňských 17 na nynějších 26. Hlavní sídlo společnosti je v Brně, pobočka v Praze.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy