Obchody ČSOB Leasing vzrostly o čtvrtinu

24.07.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Společnost ČSOB Leasing, jednička českého leasingového trhu, uzavřela v prvním pololetí roku 2006 obchody v rekordní výši 10,2 miliardy korun. Je to poprvé ve více než desetileté historii ČSOB Leasing, kdy  obrat za první pololetí překročil hranici 10 miliard korun. V meziročním porovnání objem obchodů vzrostl o více než 2 miliardy korun, tedy o 26 procent.

Ve zmíněném období rostl zájem zákazníků o všechny produkty z komplexní nabídky ČSOB Leasing. Největší podíl na uzavřených obchodech měl finanční leasing, jehož prostřednictvím byly financovány automobily, stroje a zařízení v hodnotě 8 miliard korun bez DPH. Největší dynamiku růstu zaznamenaly obchody operativního leasingu, který s celkovým obratem téměř 400 milionů korun vzrostl o 94 procent. Stále roste význam úvěru pro spotřebitele a podnikatele HitKredit, jehož prostřednictvím byly v prvním pololetí uzavřeny obchody v hodnotě 1,6 miliardy korun. HitKredit nabízí ČSOB Leasing od poloviny loňského roku především pro financování ojetých automobilů.

Meziroční nárůst zaznamenaly všechny komodity financované ČSOB Leasing. Největší růst zaznamenalo financování strojů a zařízení se 32% růstem, následováno osobními a užitkovými automobily s růstem obchodů o 27 %. Celková komoditní struktura je dlouhodobě stabilní.

„Dosažené obchodní výsledky považuji za důkaz našeho trvalého růstu i pozitivního vývoje celého leasingového trhu,“ komentoval dosažené výsledky generální ředitel ČSOB Leasing Karel Bouček. „Za naším úspěchem stojí především dobře stanovená obchodní strategie a nabídka kvalitních produktů a služeb pro zákazníky i spolupracující partnery. ČSOB Leasing znovu potvrdil, že je nejvyhledávanější finanční institucí v oblasti financování movitostí. Nemovitosti tradičně financujeme vhodnějšími produkty Skupiny ČSOB,“ doplnil Karel Bouček.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy