Pojišťovna Euler Hermes podpořila mobilní ambulanci do Pákistánu

02.08.2006 | , Euler Hermes
Tiskové zprávy


Mobilní ambulance, kterou vyšle organizace Hand for help do Pákistánu jako humanitární pomoc po ničivém zemětřesení v říjnu 2005, vyrostla v minulém týdnu na Václavském náměstí v Praze.

Cílem happeningu bylo před samotnou misí ukázat, že dosud vybrané prostředky sponzorů skutečně slouží svému účelu. „Naše pojišťovna podpořila pomoc pro Pákistán hlavně z důvodu, že známe kritickou ekonomickou situaci této země. Loňské zemětřesení prakticky zastavilo veškerý obchod a lidé z přilehlých horských oblastí nemají práci a chybí základní zdravotní péče,“ říká obchodní ředitel úvěrové pojišťovny Euler Hermes, Hynek Rasocha. Provoz samotné ambulance bude i přes maximální úsporu dosti nákladný. Jeden den plného provozu nemocnice stojí asi 5600 Kč. Mobilní ambulance bude v Pákistánu působit se čtyřčlenným českým týmem asi půl roku, potom bude předána místní samosprávě.

Ničivé zemětřesení postihlo kašmírskou část Pákistánu 8.října 2005. Byla to nejhorší přírodní katastrofa v zemi za posledních padesát let, o život přišlo přes třiasedmdesát tisíc lidí, z toho pětatřicet tisíc dětí. Česká organizace Hand for help vyslala podobné zdravotnické zařízení i na tsunami postiženou Srí Lanku nebo pomáhala při letošních povodních na Mělnicku.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy