S prodejem nemovitosti umožní ČSOB převod hypotéky bez sankce a za dosavadních podmínek

02.08.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


V případě, že klient, který splácí ČSOB Hypotéku chce prodat svou nemovitost, může dát bance návrh, aby převedla nesplacený zůstatek na nového kupce nemovitosti.

Ten pak přebere všechny závazky vůči bance vyplývající z takové hypotéky a to třeba i v průběhu právě probíhajícího fixačního období a za původních úvěrových podmínek. Takové převzetí hypotéky provede ČSOB bez jakékoliv sankce.

„V případě převzetí hypotéky novým kupujícím nemovitosti nebudeme nijak upravovat parametry úvěru ani platnou úrokovou  sazbu, což je pro obě strany – prodávajícího i kupujícího – velmi výhodné. Prodávající okamžitě získá požadované finanční prostředky z prodeje nemovitosti a kupující, díky nižšímu poplatku než by platil při vyřizování zcela nového úvěru, zase levnější hypotéku,“ říká Martin Jarolím, ředitel retailového bankovnictví ČSOB.

Kupující, který chce převzít hypotéky vážící se k nemovitosti, totiž v ČSOB zaplatí pouze poplatek za převzetí dluhu, který činí 0,4 % z výše poskytnutého úvěru, minimálně 3 000, maximálně 10 000 korun. ČSOB kvůli zjednodušení procesu neprověřuje znovu hodnotu prodávané nemovitosti. Posoudí pouze bonitu nového dlužníka (kupce).

„Věříme, že touto možností také přispějeme k větší pružnosti trhu s nemovitostmi. Umožňujeme klientům, aby při eventuální změně zaměstnání či příjmů, k němuž v průběhu dlouhé doby splatnosti hypotéky dochází, mohli pružně přizpůsobit i svou investici do bydlení“, říká Milan Tománek, ředitel komunikace ČSOB.

Zájem klientů o ČSOB Hypotéky trvale roste. Skupina ČSOB udržela druhou příčku tržního podílu, když v prvním pololetí 2006 poskytla hypotéky v celkovém objemu 12,8 miliard korun.

Zájemci o nové bydlení mohou i v první polovině srpna využít speciální letní nabídku, v rámci níž jsou ČSOB Hypotéky nabízeny s nulovým poplatkem za zpracování. Díky této akci, která končí 15. srpna, lze ušetřit až 25 000 Kč. Nulový poplatek se v uvedeném období vztahuje na všechny ČSOB Hypotéky. ČSOB u všech  těchto produktů navíc klientům garantuje po 30 dnů nabídnutou úrokovou sazbu a to i v případě, že by se mezitím sazby na trhu zvýšily.

Bez poplatku za zpracování jsou nabízeny všechny ČSOB Hypotéky:
ČSOB Hypotéka
ČSOB Hypotéka 2 v 1
ČSOB Hypotéka bez dokládání příjmů
ČSOB Americká hypotéka
ČSOB Hypotéka na družstevní bydlení

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy