Patria Direct navyšuje základní jmění

04.08.2006 | , Patria Direct
Tiskové zprávy


Zvýšení základního kapitálu má společnosti Patria Direct připravit bázi pro další rozvoj služeb a nabízených produktů.

Společnost Patria Direct zvyšuje k 1. srpnu 2006 s pomocí vlastního vkladu základní kapitál o částku 57 milionů korun na celkových 150 milionů Kč. Toto navýšení je provedeno zejména za účelem usnadnění budoucí produktové a teritoriální expanze společnosti. V nejbližší době se plánuje zejména rozšíření poskytovaných služeb o obchodování s finančními deriváty.

Společnost Patria Direct se rozhodla zvýšit k 1. srpnu 2006 svůj základní kapitál o částku 57 milionů korun na výsledných 150 milionů. Veškeré nové akcie budou upsány a splaceny společností Patria Finance, pod kterou Patria Direct spadá. Nová výše základního kapitálu nabude účinnosti zápisem změny do obchodního rejstříku.

„Hlavním důvodem pro toto navýšení je připravit podporu pro další rozvoj služeb a nabízených produktů. Do budoucna plánujeme i rozšíření našeho působení na další trhy EU. V souvislosti s navýšením kapitálu, které proběhne výhradně vlastním peněžitým vkladem, očekáváme také posílení vnímání společnosti Patria Direct v očích domácích i zahraničních klientů jako kapitálově silného partnera,“ uvedl Oldřich Pavlovský, výkonný ředitel společnosti Patria Direct.

Patria Direct připravuje v nejbližší době rozšíření obchodování zejména o deriváty – kromě futures, které se budou obchodovat na pražské burze, i o další druhy – např. certifikáty, opce a warranty obchodované na trzích v USA a Německu. Zvýšení základního kapitálu společnosti také umožní zvýšit objemy obchodování s cennými papíry na základě půjčky nebo úvěru (margin trading).

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy