HN: Tvůrce Superstar zvažuje vstup na český trh

07.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. srpna (ČTK) - Americká produkční společnost Fremantle Media, která stojí například za televizním formátem American Idol, v tuzemsku známým jako Česko hledá superstar, se možná objeví na českém trhu. S odvoláním na regionální manažerku společnosti Fremantle Andreu Gavačovou, o tom píšou Hospodářské noviny.

"Nevylučujeme, že společnost Fremantle Media zde založí společnost, případně koupí již existující firmu na trhu," uvedla Gavačová. "Pokud bychom v česku založili vlastní produkční společnost, pak bychom veškeré formáty z našeho katalogu produkovali a televizím dodávali vyrobené na klíč," doplnila Gavačová.

Fremantle Media podle HN již vlastní pobočky v Berlíně, Římě, Madridu, Paříži, Los Angeles, Sydney. Naposledy společnost podle deníku expandovala do Polska, kde kromě polské verze Superstar vyrábí také seriály pro soukromou i veřejnoprávní televizi.

Rozhodne-li se Fremantle k expanzi na český trh, bude v tuzemsku druhým velkým světovým hráčem. V září by v Praze měla otevřít pobočku společnost Strix, kterou vlastní spolumajitele televize Prima, švédský koncern MTG, uzavírají HN.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK