Koruna se po dalším rekordním posílení vrátila k 28 Kč/EUR

11.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. srpna (ČTK) - Česká měna se po dnešním dalším historickém posílení na 27,96 Kč/EUR vrátila k 28 korunám za euro. Týden končí na 28,02 Kč/EUR. Koruně dnes překvapivě neuškodily ani horší výsledky platební bilance. Pozitivně působil naopak vývoj na okolních trzích, uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. K dolaru se koruna obchoduje mírně slabší na 21,93 Kč/USD.

"Tah koruny směrem k dalším výšinám, zdá se, zeslabuje. Nadále platí, že současné úrovně jsou atraktivní k výběru zisků, který může českou měnu srazit opět dolů," dodal Vlk.

Důvodem pozitivního sentimentu v regionu je podle Jiřího Škopa z Komerční banky snižování averze k riziku, která trvá již od konce června. "Některé technické indikátory již ukazují, že koruna je přeprodána," upozornil. Navíc by podle něj v příštím týdnu dolar neměl dosahovat dalších ztrát, což také hovoří proti regionálním měnám, včetně koruny.

Dolar vůči euru dnes posílil po lepších maloobchodních tržbách v USA. Následný vývoj ale jeho zisky podle Vlka téměř smazal. Nyní se obchoduje na 1,2765 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK