Atradius posíluje pojištění českého exportu do Číny

22.08.2006 | , Atradius
Tiskové zprávy


Pojišťovna pohledávek Atradius Credit Insurance N.V., jedna z největších pojišťoven pohledávek na světě, a China Continent Property & Casualty Insurance Co. Ltd. (CCIC) dnes oznámily podpis dohody o zahájení vzájemné spolupráce.

V rámci kooperačních aktivit bude CCIC nabízet na čínském trhu pojištění úvěrů pro stávající klienty Atradius působících v Číně, stejně jako pro čínské společnosti. Prostřednictvím úspěšně fungující pobočky Atradius v ČR se tak i českým obchodníkům více otevírají dveře do Číny.

Wilfried Verstraete, předseda představenstva společnosti Atradius uvedl: „Tato spolupráce posiluje naši strategii růstu v Asii. Snaha CCIC rozšířit produktovou nabídku v Číně o pojištění úvěrů a cíl Atradius nabídnout svým klientům řešení pojištění pohledávek na čínském trhu se dokonale doplňují. Strategické partnerství Atradius a CICC umožňuje oběma společnostem svého cíle dosáhnout. Společně zlepšíme servisní služby pro podniky, které v Číně podnikají.“

Také ředitelka českého zastoupení pojišťovny Atradius Markéta Stržínková rozšíření služeb pro své klienty do Číny vítá: „Česká pobočka Atradius často pomáhá našim podnikatelům v prosazení se v zahraničí. Věřím, že tento krok dále podpoří vzájemný obchod mezi Českem a Čínou. Ten meziročně za první pololetí 2006 vzrostl o 20 % a další potenciál růstu nabízí.“

Týmy odborníků z obou pojišťoven pracovaly na dosažení tohoto výsledku v průběhu několika posledních měsíců. Atradius poskytuje společnému projektu technické zázemí a know-how. CCIC díky tomu může podnikům se sídlem v Číně nabídnout aplikaci pojištění pohledávek a případné řízení pohledávek pro domácí obchody. Díky společnému úsilí bylo dosaženo chvíle, kdy byla podepsána první pojistná smlouva.

Jiang Meng, předseda představenstva CCIC k uzavřenému propojení obou pojišťoven řekl: „Díky spolupráci s pojišťovnou Atradius bude CCIC v oblasti pojištění pohledávek úspěšnější než dříve. Spolupráce s Atradius povede k vychování nových, vysoce kvalifikovaných expertů. Vzájemnou spolupráci CCIC a Atradius budeme ještě dále posilovat, aby naši klienti dostali ty nejlepší služby. Doufáme, že spolupráce přinese oběma stranám i obchodní úspěchy.“


O společnosti Atradius:
Společnost Atradius je jednou z největších pojišťoven pohledávek na světě a její celkový obrat činí 1,3 miliardy EUR, což je 24 % celosvětového tržního podílu. Každoročně chrání světové obchody v hodnotě 350 miliard EUR proti riziku nezaplacení, zajišťuje souhrnnou nabídku transferu rizik, financování a pojištění pohledávek z obchodního styku. Zaměstnaneckou základnu společnosti Atradius tvoří 3.400 pracovníků ve více než 90 kancelářích a 40 zemích světa. Má tak přístup k úvěrovým informacím více než 45 milionů společností na světě a denně činí 12.000 rozhodnutí o kreditních limitech. Atradius dosáhl hodnocení A od Standard & Poor´s a A2 od Moody´s a je majoritně vlastněn Crédito y Caución, Seguros Catalana Occidente a Swiss Re.
Bližší informace na
www.atradius.cz nebo www.atradius.com.

Na čínském trhu působí Atradius jako Atradius Credit Information Consulting (Shanghai) Co., Ltd. Zastoupení společnosti v Číně je v Šanghaji.


O společnosti CCIC:
China Continent Property & Casualty Insurance Co. Ltd. (CCIC) je šestá největší pojišťovací společnost v Číně. Hlavní sídlo má v Šanghaji a v hlavních provinciích a městech po celé Číně má dalších 29 poboček. S dalšími 110 kancelářemi pokrývá CCIC celý čínský trh. Majoritním akcionářem je s podílem 60 % China Re.
Bližší informace na
www.ccic-net.com.cn.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy