Vítěz investiční hry na Finance.cz vsadil na akcie Unipetrolu a ČEZu

22.08.2006 | , Finance.cz
Tiskové zprávy


Tento týden proběhlo v Brně slavnostní předání cen vítězům investiční hry, která probíhala na portálu Finance.cz od počátku května do konce července. Vítěz, rodák z Olomouce, který v průběhu tří měsíců získal z milionu korun čistý výnos ve výši 409.973 Kč, převzal od šéfredaktora serveru Finance.cz Pavla Nesejta a ředitele pro strategii a marketing RM-SYSTÉMu Jiřího Vodičky hlavní cenu. Tou je zahraniční zájezd pro dvě osoby v ceně 30.000 Kč. Nejlepší hráč dosáhl vítězství díky nákupu akcií Unipetrolu a ČEZu v červnu, kdy jejich cena byla na velmi nízké úrovni a v zápětí se dostavil jejich silný růst.

Soutěž Investiční hra 2006 probíhala na serveru Finance.cz v období od 1.5.2006 do 31.7.2006. Byla založena na fiktivním investování do českých akcií, které se obchodují na českém akciovém trhu RM-SYSTÉM. Organizátor trhu RM SYSTÉM byla také hlavním partnerem této soutěže. Každý hráč měl na počátku k dispozici  fiktivní účet s částkou 1 milion Kč. Soutěže se zúčastnilo 2482 hráčů, kteří celkem realizovali více než 32 tis. individuálních obchodů. V popředí zájmu účastníků hry byly tradiční akcie ČEZ, Telefonica O2 CR, Unipetrol a Mittal Steel Ostrava, kdy hodnota investic do těchto akcií v době ukončení hry převyšovala 1 miliardu Kč.

1390 hráčů ukončilo hru s kladným zhodnocením, 1092 hráčů investovalo tak, že hodnota jejich portfolia na závěr hry byla záporná. Nejlepší hráč zhodnotil své portfolio o 41,0 %, čistý výnos činil za 3 měsíce přesně 409.973 Kč. Nejhorší hráč dosáhl „výnosu“ - 28,4 %. Průměrné zhodnocení všech hráčů dosáhlo kladného čísla, a sice 0,7 %.

Kromě hlavní ceny, kterou byl Euro-víkend pro dvě osoby v hodnotě 30.000 Kč, získali i další úspěšní hráči ocenění v podobě letenek, podílových listů, permanentek na utkání AC SPARTA Praha nebo věcných cen od AWD Česká republika a RM SYSTÉMu. Každý hráč, bez ohledu na zhodnocení investované částky, zdarma získal předplatné časopisu Osobní finance nebo BIZ, dvě ukázková čísla časopisu PanelPlus a software TrustPort® Workstation od společnosti AEC Data security Company.

Pavel Nesejt, šéfredaktor Finance.cz, hodnotí průběh investiční hry: „Potěšil nás velký zájem našich uživatelů a čtenářů o tuto soutěž. Zaznamenali jsme od soutěžících řadu pozitivních reakcí vítajících možnost vyzkoušet si a seznámit se s českými akciemi „nanečisto“. Investiční hra 2006 nás přesvědčila, že příprava speciálních akcí tohoto typu je správná cesta v našem budoucím rozvoji.“

Průběh investiční hry na Finance.cz si pochvaluje také Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing společnosti RM SYSTÉM: „Velmi pozitivně nás překvapilo, že ve stejném období, kdy investiční hra probíhala, jsme na RM SYSTÉMu zaznamenali růst reálných obchodů a v období tří měsíců získali také rekordní počet 1 162 nových webových zákazníků obchodujících s akciemi prostřednictvím „wobchod“ na www.rmsystem.cz


Více informací:
Ing. Pavel Nesejt
šéfredaktor serveru Finance.cz
Přímý telefon: 544 423 717
E-mailová adresa: pavel.nesejt@finance.cz

Ing. Jiří Vodička
ředitel pro strategii a marketing RM-SYSTÉM
Přímý telefon: 266 198 483
E-mailová adresa: jiri.vodicka@rmsystem.cz

Autor článku

Tisková zpráva  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Tiskové zprávy