ON-LINE půjčky dobývají trh

25.08.2006 | , Cetelem
Tiskové zprávy


Přes internet pořizují klienti v současné době čím dál více půjček, uvedla společnost Cetelem, která představila ON-LINE půjčky Cetelem v květnu loňského roku. „ON-LINE půjčky se staly mezi klienty velmi oblíbenými. Vyhovuje jim zejména jednoduchost a rychlost podání žádosti o půjčku,“ doplnil ing. Václav Horák, generální ředitel společnosti CETELEM ČR, a.s.

Zájem o půjčky přes internet stále stoupá. „Největší zájem o ON-LINE půjčky Cetelem měli naši klienti v červnu letošního roku, kdy byl počet poskytnutých půjček v porovnání s lednem více než dvojnásobný,“ uvedl Václav Horák. V červenci naopak došlo k mírnému poklesu, který způsobilo zejména teplé letní počasí a období dovolených.

Na internetu mají klienti zájem nejčastěji o bezúčelové půjčky, které v červnu používali zejména na financování dovolené. Dále si lidé nejčastěji půjčují na opravy a přestavby svých domovů. Před létem měly úspěch i výhodné půjčky na automobily. ON-LINE půjčky nejvíce využívají lidé z Prahy, Středočeského a Moravskoslezského kraje. Naprostá většina zájemců o ON-LINE půjčky je ve věku do 45 let a žije ve městě.
O půjčku žádají nejčastěji v době před obědem nebo v podvečer.

Zájem o ON-LINE půjčky potvrzuje, že stále více lidí nejen vyhledává informace na internetu, ale zároveň zde i nakupuje a zařizuje vše potřebné. Tento trend potvrdila i studie Barometr Cetelem 2006, která srovnává chování spotřebitelů ve dvanácti evropských státech. Podle průzkumu Barometr Cetelem patří Česká republika mezi země, kde je internet nejvíce využíván a 2 % respondentů uvedla, že vyřizují své finanční záležitosti přes internet.

ON-LINE půjčky Cetelem byly představeny v květnu 2005 a staly se tak první spotřebitelskou půjčkou, kterou bylo možné vyřídit přes internet, bez nutnosti navštívit pobočku. O ON-LINE půjčku mohou zájemci zažádat přímo na internetových stránkách www.cetelem.cz a ihned se dozvědí výsledek své žádosti. Požadované doklady potom zašlou poštou. „Pro klienty je tento způsob vyřízení půjčky velmi pohodlný, vše vyřídí v klidu doma na svém počítači. Navíc mají na našich internetových stránkách k dispozici úvěrovou kalkulačku, na které si mohou předem spočítat různé varianty splácení,“ doplnil Václav Horák

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy