Vltava.cz slaví 10 let

30.08.2006 | , Vltava Stores, a. s
Tiskové zprávy


Letos je to právě 10 let, kdy čeští zákazníci dostali poprvé možnost nakoupit zboží prostřednictvím internetu, když na podzim roku 1996 zahájil provoz internetový obchod Vltava.cz.

Původně internetové knihkupectví se v průběhu času rozrostlo na jeden z největších internetových obchodních domů v ČR. Kulaté narozeniny chce letos oslavit společně se svými zákazníky.

Dnes již nejdéle působící e-shop na českém trhu byl spuštěn koncem roku 1996 na adrese http://obchod.cpress.cz a http://vltava.cpress.cz, brzy se ale dočkal samostatné domény www.vltava.cz. Původně on-line knihkupectví se postupem času rozšířilo o další „kulturní potravu“ - hudbu a filmy a Vltava.cz se záhy stala synonymem pro nákup tohoto sortimentu na českém internetovém trhu. Později přibyla oddělení s dalším sortimentem – počítačové hry, hračky, kosmetika, hodinky, sport, hobby nebo nejnověji zájezdy a produkty pro zdraví. Kromě jednotlivých oddělení přibývaly do skupiny také další internetové obchody – Cybex.cz (počítače, SW, mobily, fotoaparáty, audio/video, kancelář), ElectroHall.cz (černé a bílé elektro), MusicKatalog.cz (zahraniční hudba a film), Dunaj.sk (obdoba Vltavy na slovenském trhu). Vznikla tak rodina internetových obchodů Vltava s nejširším sortimentním záběrem na českém internetovém trhu vůbec. Logickým vyústěním tohoto vývoje pak byla v červenci 2006 fúze a vznik „nového“ provozovatele internetových obchodů s názvem Vltava Stores, a.s. Ve všech 5 e-shopech Vltava Stores dnes existuje 24 prodejních oddělení (viz. www.vltavastores.cz).

S nárůstem zájmu zákazníků a zvyšováním meziročního obratu řádově v desítkách procent (v roce 2005 to bylo 52%) přicházela i ocenění nejen od zákazníků, ale také z řad odborníků. Vltava.cz se stala držitelem ocenění Zavináč 2001 a v loňském roce Internetovým obchodníkem roku 2005.

„Desáté výročí je nejen vhodnou příležitostí k ohlédnutí se za dosaženými výsledky, cítíme je také jako závazek vůči našim zákazníkům k dalšímu rozvoji společnosti.“, sdělil generální ředitel společnosti Vltava Stores, Josef Suchánek. „Tradice, stabilita a zkušenosti jsou pilíře, na kterých chceme dále budovat silnou značku Vltava Stores. Budeme nejen rozšiřovat sortimentní nabídku - ještě letos budeme například otevírat nový obchod se stahovanou hudbou, snažíme se také neustále zlepšovat služby a  zvyšovat komfort nakupování. Jednoznačným hodnotitelem tohoto našeho snažení jsou samozřejmě zákazníci a jejich chuť nakupovat v internetových obchodech Vltava Stores.“

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy