AWD utržila za rok 2005 v ČR téměř 180 milionů Kč

31.08.2006 | , AWD
Tiskové zprávy


AWD Česká republika je v současné době nejúspěšnější dceřinnou společností AWD Holding AG ze zemí střední a východní Evropy.

Tržby společnosti v roce 2005, který byl pro AWD na českém trhu prvním rokem působení,  dosáhly výše 179,5 milionů Kč (zhruba 6 milionů EUR). Marže EBIT činila téměř 10 %. Mateřská společnost AWD Holding AG zároveň oznámila, že v 1. pololetí roku 2006 dosáhla nejlepšího hospodářského výsledku v celé 18tileté historii.
 
Společnost AWD je na trzích střední a východní Evropy průkopníkem modelu nezávislého finančního poradenství. Obchodní model AWD je založen na komplexní optimalizaci finančního hospodaření domácností a to na základě podrobné analýzy jejich stávající situace a budoucích potřeb. V České republice zahájila svoji činnost v roce 2005.

Co stojí za pozitivním vývojem vysvětluje Ing. Michal Pyšík, generální ředitel společnosti AWD Česká republika: „Zaměřujeme se především na kvalitu našich poradců. Ekonomičtí poradci AWD procházejí důkladným systémem zapracování a využívají dlouhodobý a systematický koncept vzdělávání. Tento přístup vychází z 18tiletých zkušeností naší mateřské společnosti, evropské jedničky v nezávislém finančním poradenství. Výsledkem našeho přístupu je nezávislé finanční poradenství na té nejvyšší úrovni. To umožňuje našim poradcům přinášet českým domácnostem velmi významné finanční úspory“.

Důraz na kvalitu poradců potvrzuje i průměrný roční obrat na jednoho poradce, který při počtu tří set plně odborně vzdělaných poradců činil v roce 2005 zhruba 600 tisíc Kč na poradce. AWD Česká republika tak stanovuje nové hranice v produktivitě na poradce, s čímž souvisí také výše příjmů poradců v AWD, které patří k nejvyšším na českém finančním trhu. I v této oblasti očekává AWD další růst.

Mateřská společnost AWD Holding AG v srpnu zveřejnila také hospodářské výsledky celé skupiny za první pololetí roku 2006. V této zprávě uvádí, že dosáhla organického růstu tržeb o 16,4 % na 355,9 milionů EUR. AWD Holding AG tímto dosáhl nejlepších tržeb za prvních šest měsíců v roce v celé své 18tileté historii.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy