HN: Výběr hotovosti kartou nabídne ČSOB v obchodech Ahold

01.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. září (ČTK) - Obchody, kde budou moci klienti Československé obchodní banky a Poštovní spořitelny ještě letos vybírat kartou hotovost, budou supermarkety Albert a hypermarkety Hypernova, které patří společnosti Ahold. Napsaly to Hospodářské noviny (HN).

Majitelé všech typů karet ČSOB a Poštovní spořitelny si budou moci od 11. září vybrat až 1500 korun nejprve ve vybraných pražských obchodech Albert a Hypernova. Naostro v celé síti téměř tří set obchodů společnosti Ahold bude služba podle HN fungovat na přelomu října a listopadu. Podmínkou bude nákup za minimálně tři sta korun.

O zavedení nové služby nazývané cashback informoval na čtvrteční tiskové konferenci generální ředitel ČSOB Pavel Kavánek. Jméno partnera však nezveřejnil. Cena za službu by měla být podle banky příznivá.

ČSOB jedná i s jinými obchodními řetězci. Podle informací HN by služba cashback měla od začátku příštího roku fungovat i v síti prodejen Penny Market.

Výběr hotovosti v obchodech je v zahraničí běžný. Majitelé karet tuto službu využívají hlavně pro menší částky. Například v Británii je průměrný výběr poloviční ve srovnání s bankomaty. V Česku se cashback teprve zavádí.

Prvním velkým obchodníkem nabízejícím v tuzemsku tuto službu je od srpna Datart, jde ale jen o karty Datart od společnosti Cetelem. Česká spořitelna zavede cashback podle nedávného vyjádření nejdříve ve čtvrtém čtvrtletí 2007. Rychleji by mohla výběr hotovosti u obchodníků spustit Komerční banka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK