České stránky vyhledavače Google.cz jsou od čtvrtka v provozu

01.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. září (ČTK) - Všichni čeští uživatelé internetového vyhledavače Google mají od čtvrtečního večera k dispozici jeho české stránky s doménou Google.cz. Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Uživatelé budou mít k dispozici řadu produktů v češtině, například programy Picassa, Gmail nebo Google Desktop 4.0.

Google získal českou doménu Google.cz začátkem srpna od původního držitele Tomáše Schela v rámci mimosoudního převodu. Google již delší dobu prostřednictvím inzerátů v ČR hledá obchodní zástupce i programátory. Podle odborníků by firma mohla v ČR otevřít zastoupení pro střední Evropu. Hovoří se však také o Polsku, které má výhodu většího potenciálního trhu.

Firma spravuje majetek za víc než 14 miliard dolarů. Za loňský rok vykázala čistý zisk 1,47 miliardy dolarů, v přepočtu tedy asi 32,5 miliardy korun.

Čeští uživatelé internetu tak mají k dispozici další vyhledavač. Atlas měsíčně navštíví kolem 1,5 milionu unikátních návštěvníků. Centrum má návštěvnost o 600.000 uživatelů vyšší. U Seznamu se návštěvnost pohybuje kolem 3,5 milionu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK