Právo: Česká pošta rozšiřuje pobočky i do obchodních center

02.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. září (ČTK) - Česká pošta (ČP) se snaží proniknout do velkých obchodních center. Dnes už je možné nakoupit a zároveň si vyřídit poštu v deseti obchodních centrech po celé republice. V pátek k nim přibylo brněnské obchodní centrum Olympia, kde byla otevřena nová pošta Brno 7. O zřízení dalších poštovních poboček v hypermarketech nyní ČP jedná a řetězci Ahold, Spar a Tesco. Informuje o tom deník Právo.

ČP také rozšiřuje počet svých poboček, které poskytují služby i v neděli a ve svátek. "Minimálně jedna pošta je už sedm dní v týdnu otevřena ve všech krajských městech a v dalších nad 100 tisíc obyvatel," citovalo Právo mluvčí ČP Ditu Václavíkovou. Lidé si tak mohou kdykoli zajít například na pošty Brno 2, České Budějovice 13, Hradec Králové 2, Jihlava 1, Karlovy Vary 1, Karviná 11, Liberec 3, Olomouc 7, Ostrava 2, Pardubice 2, Plzeň 27, Praha 012, 1 a 107, Prostějov 7, Ústí nad Labem 2 či Zlín 1.

Na pošty s víkendovým provozem si mohou lidé nechat zdarma přeposlat zásilky. "Stačí zavolat na telefonní číslo ukládací pošty, které je uvedeno na zadní straně výzvy k vyzvednutí zásilky. ČP pak na vlastní náklady zajistí její transport na nové místo určení," informovala mluvčí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK