DPÚK vypravil všechny autobusové spoje

04.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem 4. září (ČTK) - Dopravní podnik Ústeckého kraje (DPÚK) ráno v regionu vypravil všechny spoje. Ústecký kraj, který má s podnikem dlouhodobé spory, proto nemusel vypravit žádný náhradní autobus. Řekla to mluvčí kraje Šárka Roudnická.

"Dnes jsme nevypravili žádný náhradní spoj, protože DPÚK vypravil všechny autobusy včetně školních. Situaci jsme monitorovali na několika místech, naši dopravci ale byli připraveni vyjet," uvedla dnes mluvčí kraje Šárka Roudnická.

Pravidelnou autobusovou dopravou se tak dnes do škol v Ústí nad Labem dostaly děti z Velkého Března na Ústecku, zjistil na místě zpravodaj ČTK.

Ještě minulý týden nebylo jasné, zda DPÚK školní spoje mezi 4. a 8. zářím vypraví. Dopravce je ve sporu s krajem a na začátku srpna na čtyři dny zastavil dopravu na více než 2100 spojích v celém regionu. Kraj mu pak 8. srpna přikázal takzvaným vrchnostenským opatřením dopravu obnovit. Jenže příkaz se nevztahoval na školní autobusy, které o prázdninách nejezdily.

Protože DPÚK podle hejtmana Jiřího Šulce nedal kraji záruky, že jeho autobusy vyjedou, kraj připravil náhradní přepravu. DPÚK ale v pátek v tiskové zprávě oznámil, že autobusy dnes vypraví. "O dalších dnech v týdnu se tam ale nehovoří, náhradní doprava přijde možná na řadu už v úterý," uvedl zástupce hejtmana Petr Fiala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK