Koruna posílila k dolaru na 21,95 Kč/USD, k euru na 28,20 Kč

04.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. září (ČTK) - Česká měna dopoledne posílila k dolaru pod hranici 22,00 Kč/USD, po 11:00 stála na 21,95 Kč za dolar. Důvodem bylo postupné oslabování americké měny. Vůči euru koruna posílila navzdory výsledku červencové obchodní bilance o několik haléřů na 28,20 Kč/EUR. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Dnešní seance bude ovlivněna svátkem v USA, proto hlavně odpoledne čekáme klidnější obchodování," uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk. Koruna může podle něj udržet své současné zisky, avšak neměla by se výrazněji vzdálit od hranice 28,20 Kč/EUR.

Slábnoucí dolar se nyní k euru dostává na 1,2850 USD/EUR. Mírně lepší data z amerického trhu práce sice v pátek přinesla dolaru přechodné posílení, ale následný horší index nákupních manažerů ho vrátil na sestupnou dráhu, upozornil Vlk.

Obchodní bilance v červenci skončila v deficitu 1,22 miliardy Kč, když trh čekal schodek půl miliardy korun. Mírně horší výsledek zahraničního obchodu se ale prý v kurzu prakticky neprojevil. Pohyb měn v regionu je smíšený.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK