V Česku může spustit start další digitální satelitní síť, Digi TV

04.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. září (ČTK) - V Česku může začít vysílat placená digitální satelitní síť s názvem Digi TV. Společnost Digi Czech Republic, patřící pod rumunskou společnost Romania Cable Systems & Romania Data Systems, získala registraci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, zjistila dnes ČTK. Nová síť bude konkurencí UPC Direct.

Nová firma hodlá UPC Direct konkurovat cenou. Základní nabídka Digi TV o 33 televizních programech stojí podle webových stránek firmy 260 korun měsíčně.

Součástí této nabídky jsou nejen čtyři současné programy ČT a Nova s Primou, ale také zpravodajská CNN, filmové Film+, Film Box a Hallmark, dále Eurosport, Galaxie sport a Sport1 a hudební MTV Europe, Music Box a Óčko. Balíček dvou programů HBO pak stojí 180 korun, společně se Cinemaxem pak o 60 korun více.

UPC Direct podle webových stránek firmy nabízí ve své základní nabídce zhruba stejný počet programů jako Digi TV. Cena základního balíčku činí 689 korun. K němu lze doobjednávat sedm dalších programů za celkovou cenu 841 korun a dále některý z pěti prémiových programů HBO, HBO2, Cinemax, Hustler TV a XXX Xtream.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK