Právo: ČMSS změnila podmínky pro úroky překlenovacích úvěrů

05.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. září (ČTK) - Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) od začátku září změnila podmínky pro stanovení úrokových sazeb překlenovacích úvěrů. Dosud byl klient posuzován hlavně podle toho, jak dlouho spořil a jakou částku měl naspořenou. Nyní získání úrokové sazby ČMSS zohledňuje i chování klienta do budoucna, napsalo dnešní Právo.

Podle marketingového ředitele Rostislava Trávníčka se rozhodujícím kritériem pro stanovení výše úrokové sazby překlenovacího úvěru stává doba do jeho splatnosti.

Ke změnám dochází i ve výši úhrady za zpracování žádosti o překlenovací úvěr. Nyní bude stanovena podle typu překlenovacího úvěru, a to v nulové výši, 0,5 nebo jedno procento z objemu poskytnutého úvěru.

ČMSS, která je největší tuzemskou stavební spořitelnou, uzavřela v prvním čtvrtletí smlouvu o stavebním spořením s téměř 74.000 klientů, což představovalo meziroční nárůst o 27 procent. Celkem stavební spořitelny do konce března uzavřely 214.000 nových smluv, tedy meziročně o 28 procent více. Loni ČMSS zdvojnásobila čistý zisk na 759 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK