ČS má nové zajištěné fondy s návratností investice 105 % či maximálním výnosem až 40 % za pět let

05.09.2006 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Česká spořitelna dnes zahájila prodej ČS zajištěného fondu 20, který umožňuje návratnost vložené investice ve výši 105 %. Jde o fond, který dává investorům jistotu nejen návratnosti vložených finančních prostředků, ale i minimální výše výnosu. Výpočet  výnosu se přitom odvozuje od vývoje hodnoty podílového listu fondu Sporotrend, který spravuje Investiční společnost České spořitelny.

Česká spořitelna dnes také začala prodávat ČS zajištěný fond 19, který nabízí uzamykání ročních výnosů, zajišťuje návratnost investice a nabízí maximální výnos až 40 % za pět let.

 „Navázání výnosnosti ČS zajištěného fondu 20 na vývoj hodnoty Sporotrendu nabízí i konzervativnějším klientům možnost vyzkoušet si investovat na dynamických akciových trzích střední a východní Evropy. Sporotrend je jedním z nejvýkonnějších akciových fondů na českém trhu, jeho roční výnos za posledních pět let je 22 % p.a. Jsme proto přesvědčeni, že tento zajištěný fond vzbudí pozornost především u těch investorů, kteří by do čistě akciového fondu nikdy neinvestovali,“ uvedl Martin Burda, ředitel úseku Investičních produktů České spořitelny. 

Vstupní poplatek do obou zajištěných fondů nebude po celé upisovací období účtován. Nákupní cena jednoho podílového listu je 100 Kč, minimální investice činí 5 000 Kč. Doba trvání fondů je pět let.

Zajištěné fondy nabízejí pobočky České spořitelny. Více informací naleznete na www.zajistenefondy

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy