LG.Philips Displays: Věřitelé odsouhlasili návrh na vyrovnání

05.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. září (ČTK) - Věřitelé hranické továrny společnosti LG.Philips Displays Czech Republic v pondělí schválili vyrovnání, které jim tento výrobce klasických televizních obrazovek navrhl. V tiskové zprávě to dnes uvedlo vedení společnosti LG.Philips Displays, podle kterého věřitelé přihlásili pohledávky za 7,38 miliardy korun. LG Philips Displays věřitelům chce zaplatit 30 procent jejich pohledávek.

"Rozhodnutí věřitelů, kteří jednomyslně podpořili vyrovnání, je pro nás potvrzením, že námi navržená cesta řešení závazků společnosti byla správným krokem. Znamená největší možnou výtěžnost pro věřitele a zároveň umožňuje pokračování provozu a posléze i prodej firmy za chodu, kdy zůstávají zachována pracovní místa," uvedl generální ředitel LG.Philips Displays Czech Republic Phil Styles.

Hranický závod nyní hledá nového investora, který by měl areál převzít na přelomu letošního a příštího roku. "S 25 zájemci máme podepsanou dohodu o zachování důvěrných informací. Někteří z nich již nyní projevují vážný zájem. Jde převážně o firmy z oblasti elektrotechnického a automobilového průmyslu," uvedl Styles.

Hranický výrobce televizních obrazovek se začátkem roku dostal do vážných finančních problémů a na čtyři dny musel zastavit výrobu kvůli krachu mateřské nizozemské společnosti LG. Philips Displays Holding. Vedení závodu, který čerpá státní pobídky, se rozhodlo pro restrukturalizační program s cílem zachovat produkci a pracovní místa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK