Komárkův Stanford získal většinu v Top TV, chce digitální licenci

05.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. září (ČTK) - Společnost Stanford, která patří do skupiny podnikatele Karla Komárka, získala většinový podíl 80 procent ve firmě United Teleshop. Ta vlastní licenci pro kabelové a satelitní televizní vysílání stanice s teleshoppingovými prvky Top TV, a nedávno získala na necelý rok i licenci pro pozemní vysílání této stanice v Praze a okolí po bývalé regionální TV Praha.

"Jako další strategický cíl vidíme získání pozicí v síti pro digitální vysílání," řekl ředitel a člen představenstva Stanfordu Jan Kreidl. V kabelových a satelitních sítích vysílá Top TV od loňského září.

Ve stejné době vstoupil Stanford do United Teleshop jako investor, tehdy získal podíl ve výši 34 procent a stal se největším akcionářem firmy. Nyní mu patří již čtyři pětiny, zbylá pětina je rozdělena mezi čtyři původní zakladatele firmy.

Bývalá šéfka Primy a generální ředitelka mediálního zastoupení Regie Radio Music a rozhlasových stanic Frekvence 1 a Evropa 2 Kateřina Fričová, která působí i jako ředitelka stanice, má nyní sedm procent. To je stejně, jako má dřívější výkonný ředitel Rady pro reklamu Zbyněk Roubal. Další dva zakladatelé, Martin Vocásek a Jaroslav Havel, vlastní po třech procentech.

"Televizi TOP TV vedou profesionálové a odborníci pod vedením Kateřiny Fričové. S tímto týmem jsme spokojeni a neplánujeme žádné zásadní personální změny," uvedl Kreidl.

Top TV je první stanicí na českém trhu, která spojuje program s nabídkou a prodejem zboží a služeb. "Podle našich studií bude v následujících letech růst poptávka po těchto službách," míní Kreidl. Mimo jiné podle Kreidla proto, že Česká televize v příštím roce sníží podíl reklamy na polovinu a Nova a Prima nebudou schopny poptávku uspokojit. "Tím i odpovídám na otázku, že v současné době neplánujeme investice a vstup do dalších televizních projektů na trhu," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK