MfD: Firma Tedom Truck obnovuje pod jménem Fox výrobu vozů Liaz

06.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. září (ČTK) - Česká společnost Tedom Truck vrací na české silnice nákladní automobil Liaz, avšak s novým jménem. Lehký nákladní automobil Fox konstrukčně vychází právě ze známé "liazky". Napsala to dnešní Mladá fronta Dnes.

Firma chce nový vůz prodávat jak v tuzemsku, tak na zahraničním trhu. "Oproti původnímu modelu vyráběnému v Mnichově Hradišti jsme provedli řadu zlepšení," řekl ředitel závodu Tedom Motory Vlastimil Vildman.

Řadu dílů pro nový automobil bude Tedom nakupovat od renomovaných firem, což by podle Vildmana mělo zajistit co největší spolehlivost celého vozu. Motory si bude firma vyrábět v bývalé motorárně Liazu v Jablonci nad Nisou.

Nový vůz se bude zatím vyrábět také v Jablonci. Pokud se podaří výrobu rozjet, přesune se do nového závodu v Třebíči, který Tedom staví pro montáž vlastních autobusů. V Jablonci zůstane vývoj a výroba prototypů a kabin.

Podle ředitele Sdružení automobilového průmyslu Antonína Šípka by si nový vůz mohl novou klientelu najít. "Důležitá bude hlavně kvalitní servisní síť," uvedl Šípek. Právě na nedokonalý servis čeští výrobci nákladních aut v devadesátých letech doplatili.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK