Citibank nabízí pojištění proti zneužití kreditní karty

13.09.2006 | , Citibank
Tiskové zprávy


Od počátku září rozšířila Citibank pojištění kreditních karet o tzv. Pojištění proti zneužití kreditní karty. Jedná se o pojištění, které chrání klienty proti následkům neoprávněných transakcí v případě ztráty nebo odcizení Citibank kreditní karty, včetně náhrady osobních dokladů a klíčů odcizených spolu s kartou.

„Kreditní karty Citibank nabízejí řadu bezpečnostní prvků a díky tomu bezesporu patří k nejbezpečnějším kartám na trhu. Je to především fotografie a podpis držitele na přední straně karty, které výrazně eliminují riziko zneužití. Dále banka přijímá stoprocentní odpovědnost okamžitě po nahlášení ztráty či krádeže karty. Navíc pravidelně monitorujeme transakce realizované kartou a pokud zaznamenáme nějakou nestandardní operaci, okamžitě kontaktujeme klienta. Pojištění, které právě uvádíme na trh jen rozšiřuje standard, který nabízíme,“ uvedl ředitel oddělení kreditních karet Citibank  Rizwan S. Qazi.

Pojištění proti zneužití kreditní karty je možné uzavřít pro všechny základní Citibank kreditní karty a vztahuje se i na karty dodatkové, pokud je pojištěn držitel karty základní. Kryje rizika spojená s neoprávněnými transakcemi v případě odcizení nebo ztráty kreditní karty, a to až do výše 100 000 Kč (v případě neoprávněných internetových transakcí až do výše 30 000 Kč), pokud k nim došlo v době maximálně 72 hodin před žádostí o blokaci karty. Dále se vztahuje na pojištění klíčů až do výše 3 000 Kč a na pojištění osobních dokladů až do výše 5 000 Kč, pokud byly ztraceny či odcizeny zároveň s kreditní kartou. Měsíční poplatek za Pojištění proti zneužití kreditní karty činí 79 Kč. Pojištění je nabízeno ve spolupráci s POJIŠŤOVNOU CARDIF PRO VITA, a.s.

Kromě vysoké bezpečnosti patří mezi  největší výhody Citibank kreditních karet především nejdelší bezúročného období na českém trhu, a to v délce 55 dní. Dále originální doplňkové programy „Nákup na splátky“ a „Hotovost na zavolanou“. Jejich prostřednictvím si lze půjčit peníze i za úrokovou sazbu nižší než 10 procent. Výhodné je také pojištění proti neschopnosti splácet zůstatek na kartě, a to až
do výše dvou miliónů korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy