GE Money Multiservis financoval v ČR v letošním roce nákupy za více než 6 miliard Kč

13.09.2006 | , GE Money Multiservis
Tiskové zprávy


Na Slovensku vzrostly profinancované obchody v meziročním srovnání o téměř 19 % na více než 882 milionů Kč

Společnost GE Money Multiservis financovala za prvních osm měsíců roku 2006 na tuzemském trhu nákupy za více než 6 miliard Kč. Oproti stejnému období loňského roku jde o nárůst o téměř 9 %. Počet transakcí byl 2 249 304 a meziročně narostl o více než 15 %. Na Slovensku přesáhla od ledna do srpna profinancovaná částka u GE Money Multiservis 882 milionů korun a ve srovnání se stejným obdobím loňského roku vzrostla o téměř 19 %. Počet nákupů se meziročně zvýšil o více než 17 % na téměř 451 916. V České republice využívali klienti u GE Money Multiservis především výběry hotovosti, na Slovensku byly nejčastěji pořizovaným zbožím televizory.

V období od 1. ledna do 31. srpna 2006 financovala společnost GE Money Multiservis v České republice prostřednictvím svých produktů Multiservis úvěr, kreditní karty MoneyCard a nákupní úvěrové karty O.K. nákupy v celkové hodnotě přesahující částku 6 miliard Kč. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku jde o nárůst o téměř 9 % (5,6 mld. Kč v roce 2005). Počet transakcí se zvýšil o 15,3 % na 2 249 304. Na Slovensku profinancoval GE Money Multiservis částku 882 055 849 korun. V porovnání s rokem 2005 jde o nárůst 18,9 %. Počet nákupů se meziročně zvýšil o 17,3 % na 451 916.

„Mezi nákupním chováním českých a slovenských klientů jsme za prvních osm měsíců letošního roku nezaznamenali žádné výraznější rozdíly. Jak v České republice, tak na Slovensku oceňují zákazníci především snadnou dostupnost, flexibilitu a rychlost našich služeb. U produktů GE Money Multiservis potřebují minimum dokladů, jejich vyřízení jim zabere několik málo minut a sjednat si je mohou ve stále se rozšiřující síti spolupracujících obchodníků," uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti GE Money Multiservis Charlie Coode.

V prvních osmi měsících roku 2006 činila průměrná financovaná částka nákupů s Multiservis úvěrem v České republice 17 333 Kč (nárůst o téměř 12 %), na Slovensku se ve stejném období vyšplhala na 9269 (nárůst o více než 15 %). Čeští zákazníci v prvních osmi měsících nejčastěji využívali výběry hotovosti a nakupovali mobilní telefony, televizory, pračky, nábytek a PC sestavy. Na Slovensku si klienti GE Money Multiservis pořizovali nejčastěji komodity v pořadí televizory, nábytek, ledničky, PC sestavy, pračky a fotoaparáty.

Týdnem s největším objemem obchodů v prvních osmi měsících roku 2006 bylo v České republice období od 27. února do 5. března, kdy byly profinancovány obchody ve výši přesahující částku 219 milionů Kč. Nejvíce nákupů bylo uskutečněno od 29. května do 4. června - více než 87 000. Rekordním dnem z hlediska profinancované částky byl za prvních osm měsíců letošního roku 28. únor, kdy GE Money Multiservis poskytl klientům téměř 45 milionů korun. Nejvíce nákupů bylo 2. června – více než 17 000.

Na Slovensku byl ve srovnání s Českou republikou z hlediska  objemu obchodů nejúspěšnější týden od 29. května do 4. června, kdy byly profinancovány obchody ve výši téměř 32 milionů Kč. Nejvíce nákupů bylo taktéž v tomto týdnu - téměř 20 000. Rekordním dnem z hlediska profinancované částky byl od ledna do srpna 28. duben, kdy GE Money Multiservis poskytl klientům na Slovensku přes šest milionů korun. Nejvíce nákupů bylo také 28. dubna – více než 4000.

Společnost GE Money Multiservis v letošním roce sjednotila a výrazně zjednodušila výčet předkládaných dokladů, které klient při využití některého z jejích produktů předkládá. Vedle občanského průkazu stačí zákazníkovi předložit řidičský průkaz, pas nebo bankovní kartu. Žádné další doklady nejsou dále potřebné. Klient již nepotřebuje předkládat třetí doklad, jako například výpis z bankovního účtu, vyúčtování za telefon, plyn, elektřinu nebo nájem.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy