Přestavba kanceláří na hotel financována leasingem nemovitostí

14.09.2006 | , Immorent ČR
Tiskové zprávy


Leasingová a developerská společnost IMMORENT ČR s.r.o. dokončila v létě společně s firmou EuroAgentur Hotels&Travel a.s. přestavbu administrativního objektu v centru Prahy na čtyřhvězdičkový hotel.

Nová budova Crystal Palace v ulici Malá Štěpánská se stala součástí hotelové sítě EuroAgentur Hotels&Travel. S tou uzavřel IMMORENT ČR leasingovou smlouvu na dobu dvaceti let. Celková hodnota obchodu dosahuje téměř pěti milionů EUR.

„Budova v Malé Štěpánské je svým umístěním pro hotel naprosto ideální – ačkoliv je v samém centru Prahy, nachází se v klidné ulici s dobrou dopravní dostupností. Hosté tak mají klid k odpočinku i jednání. Původnímu účelu již nevyhovovala, náš projekt našel pro nemovitost nové využití,“ říká Tomáš Velemínský, jednatel společnosti IMMORENT ČR.

„Leasing nemovitostí je pro tento typ projektů optimální. Při jeho využití mají totiž firmy v souladu příjmy ze své činnosti a výdaje na pořízení objektu, který k provozování svých služeb nezbytně potřebují. Právě hotelové společnosti, podobně jako třeba obchodní řetězce, leasingu nemovitostí při financování svých budov běžně využívají,“ říká Jaroslav Adolf, vedoucí obchodního oddělení leasingu nemovitostí společnosti IMMORENT ČR.

Přestavba budovy v Malé Štěpánské 17 v Praze 2 na čtyřhvězdičkový hotel Crystal Palace probíhala od února tohoto roku. Šestipodlažní budova nabízí na více jak 2500 m2 celkem 65 pokojů, konferenční místnost pro 70 osob a wellness centrum. V suterénu budovy vzniklo 20 parkovacích míst.

EuroAgentur Hotels&Travel je hotelová společnost provozující na 40 hotelů v Praze, Lánech, Karlových Varech, Hradci Králové a na Šumavě a 10 gastronomických středisek. Součástí společnosti je i cestovní kancelář a kongresové oddělení. V oborové kategorii Cestovní ruch ankety „Českých 100 nejlepších“ se EuroAgentur Hotels & Travel zařadila mezi 7 nejlepších společností v České republice. Firma je také nositelem osvědčení Czech Made za kvalitu poskytovaných služeb v oblasti cestovního ruchu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy