CENTRAL GROUP je lídrem na trhu nového bydlení

21.09.2006 | , CENTRAL GROUP
Tiskové zprávy


Firma letos očekává prodeje za čtyři miliardy korun a nečerpá žádný bankovní úvěr.

Developerská společnost CENTRAL GROUP je první volbou zájemců o nové bydlení v Praze. Vyplývá to z nezávislé studie spotřebitelského chování, kterou provedla agentura MEDIAN. Na CENTRAL GROUP se podle této studie obrací nejvíce zájemců o koupi nového bytu nebo domu. Tuto firmu si lidé také nejčastěji vybaví v souvislosti s novým bydlením – celkem 33%. Na druhém místě je Skanska (23%) a na třetím Finep (15%). Nejčastějšími důvody, proč se lidé obrací na CENTRAL GROUP, jsou podle zpracované studie reklama, zavedenost a důvěryhodnost firmy a dobré lokality.

CENTRAL GROUP působí na českém trhu nového bydlení již 12 let. Za tu dobu úspěšně dokončila více než 50 rezidenčních lokalit a více než 5200 klientů si vybralo některý z jejích bytů, domů nebo parcel za svůj domov. Jedná se o ryze českou společnost, která od počátku své činnosti veškeré vydělané peníze vždy investovala do dalšího rozvoje firmy. Nyní zaměstnává zhruba 200 pracovníků, nepočítaje dělnické profese na stavbách.

V roce 2005 společnost dosáhla zisku před zdaněním ve výši 425 milionů korun. Pro letošní růst se očekává zvýšení hrubého zisku zhruba o 10%, tj. na cca 465 milionů korun. Základním kapitál společnosti zapsaný v obchodním rejstříku činí 770 milionů korun, přičemž celkové jmění firmy se aktuálně pohybuje nad 2,8 miliardy Kč.

Společnost není zatížena žádným bankovním úvěrem a veškerou svou stavební a akviziční činnost financuje z vlastních zdrojů. „Od počátku naší činnosti jsme se spoléhali jen sami na sebe. Nechceme být závislí na bance,“ říká generální ředitel firmy Dušan Kunovský. Ten stojí v čele společnosti od jejího vzniku v roce 1994 a je vlastníkem 99% akcií firmy.

Rok 2005 byl pro CENTRAL GROUP rokem skokového zvýšení objemu prodejů – o cca 70% oproti roku 2004. „Letos očekáváme další zvýšení. Věřím, že se nám podaří dosáhnout prodeje za více než čtyři miliardy,“ říká k tomu Kunovský. Za prvých osm měsíců roku 2006 společnost uzavřela smlouvy o prodeji více než 800 produktů za bezmála 3 miliardy Kč. Hlavními faktory, které podporují vysokou poptávku, jsou podle Kunovského levné hypotéky a očekávané zvýšení DPH od konce příštího roku.

Společnost nabízí jak vysoce luxusní bydlení, tak i byty a domy v kategorii dostupného bydlení. Ceny nových zděných bytů se v nabídce CENTRAL GROUP pohybují od 1.151.000 korun, a to včetně DPH a vysokého standardu vnitřního provedení. U rodinných domů jsou výchozí ceny stavby i s pozemkem od 2.760.000 Kč. Naopak, v nejluxusnějších lokalitách firmy mohou ceny těch nejlepších a největších bytů dosáhnout až 14 milionů korun. „Je zajímavé, že tento nejdražší byt v lokalitě Rezidence Panorama v Radlicích byl prodaný jako první,“ dodává Kunovský.

Pro všechny své byty a domy společnost již před třemi roky zavedla velmi vysoký standard vnitřního vybavení. Ten zahrnuje i u těch nejlevnějších bytů a domů například luxusní vybavení koupelen, plovoucí podlahy, zabezpečovací zařízení nebo nadstandardní vnitřní dveře v obložkových zárubních a bezpečnostní vstupní dveře. V případě bytů jsou navíc již v základní ceně zahrnuty také velmi pokročilé datové rozvody pro vysokorychlostní internet, satelitní televizi a bezpečnostní systém.

V současné nabídce CENTRAL GROUP je 24 lokalit nových bytů a rodinných domů v Praze a okolí. Největší novou bytovou lokalitou je Metropole v Praze 5 – Zličíně, kde společnost v několika etapách postaví 1.400 bytů. Jedná se o velmi atraktivní místo přímo u stanice metra a velkého nákupního centra. Nabídka bytů zde byla zahájena od poloviny září a při koupi do konce listopadu mohou zájemci využít současné mimořádné zaváděcí ceny. „Při zahájení prodeje ve Zličíně jsme zaznamenali obrovský zájem. A nedivím se, je to výjimečná lokalita. První etapa bude velmi rychle vyprodána,“ dodává Kunovský.

Další velkou rozvojovou lokalitou společnosti je Praha 10 – Pitkovice, kde ve dvou lokalitách vznikne více než 300 bytů a 450 rodinných domů. V této lokalitě dále společnost připravuje výstavbu moderního sportovního centra se squashem, bowlingem a fitness. Firma také zajistí nákladnou rekonstrukci historického selského objektu, kde vznikne stylová restaurace. Kromě toho zde CENTRAL GROUP zřídí také velký centrální park s promenádou a řadou míst pro děti.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy