Čistý zisk společnosti Atradius vzrostl v 1. pololetí 2006 o 8 %

02.10.2006 | , Atradius
Tiskové zprávy


Pojistitel úvěrů Atradius ohlásil čistý zisk ve výši 60 mil. EUR za prvních šest měsíců roku 2006, což představuje nárůst o 8 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2005 a nejlepší půlroční výsledek v historii společnosti Atradius.

Po nedávném navýšení akciového podílu firem Seguros Catalana Occidente a Crédito y Caución ve společnosti Atradius na 49,99 % nyní akcionáři iniciovali aktivní diskusi o konečné struktuře a podmínkách fúze společností Atradius a Crédito y Caución.

Očekává se, že taková fúze bude velkým přínosem pro obě společnosti a umožní přípravu plánované primární emise akcií (IPO) sloučené firmy a zároveň umocní přednosti firem Atradius a Crédito y Caución.

Isidoro Unda, stávající člen dozorčí rady společnosti Atradius a výkonný ředitel Crédito y Caución byl jmenován výkonným ředitelem společnosti Atradius.  Toto jmenování vstoupí v platnost okamžikem fúze.  Wilfried Verstraete odstoupí z funkce výkonného ředitele společnosti Atradius s účinností od 1. října, avšak bude společnosti nadále poskytovat v následujících měsících poradenství. Peter Ingenlath, místopředseda představenstva společnosti Atradius bude zastávat funkci zatímního výkonného ředitele, zatímco Paul-Henri Denieuil bude nadále zastávat aktivní řídící roli jako předseda dozorčí rady.

Paul-Henri Denieuil, předseda dozorčí rady společnosti Atradius: “Wilfried Verstraete splnil všechny úkoly, stanovené při jeho nástupu do společnosti Atradius v květnu May 2004. Pod jeho vedením byla vyvinuta a implementována nová strategie, následkem čehož je Atradius připravena na další kroky v korporačním rozvoji. Jsme Wilfriedovi vděčni za vše, co společnosti Atradius přinesl.”

Wilfried Verstraete, výkonný ředitel společnosti Atradius:”V těchto dva a půl letech jsem měl u čest pracovat s fantastickým týmem. Společně jsme společnost restrukturovali a zefektivnili, poskytli jí skutečnou strategickou vizi, realizovali skutečný obrat a dosáhli rekordního zisku. Dnes je Atradius opět připravena na budoucnost.”

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy